Coco Galescu la Conferinţa Internaţională de Turism de la Belgrad

coco 2 belgradViceprimarul municipiului Caransebeş, alpinistul temerar Cornel Galescu, a fost prezent joi, 17 octombrie 2013, la Belgrad, la o întâlnire între reprezentanţi ai forurilor internaţionale din domeniul turismului şi inovaţiilor.
Este vorba de Conferinţa Internaţională de Turism, ediţia a treia, organizată de Camera de Comerţ a Belgradului. Coco Galescu a fost însoţit de Gabriela Banaduc – director de Proiecte Programe la Primăria Caransebeş, Cornea Stelian – consilier şi Daniel Magdu, reprezentantul românilor din Voievodina, aceasta fiind singura delegaţie românească participantă la eveniment.
,,Discursul meu, însoţit de o prezentare video, a căutat să promoveze zona Munţilor Banatului, în general, şi a Muntelui Mic, în particular. A fost o onoare şi o bucurie să pot vorbi despre relieful, natura şi facilităţile turistice din zona Caransebeşului. Importanta misiunii a fost accentuată de prezenţa în sală a numeroase personalităţi – doctori în ştiinţă, academicieni, analişti şi specialişti în economia turismului, profesori, directori de institutii din Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Croaţia, Germania şi România” a precizat Cornel Galescu.
Cunoscut prin acţiunile sale de promovare a turismului bănăţean, montaniardul Coco Galescu, a profitat de circumstanţele întâlnirii şi a purtat numeroase discuţii pe teme de ecologie şi protecţia mediului cu reprezentanţi din mediul politic şi academic din ţările învecinate.
,,Cred că a sosit momentul să ne prezentăm cu demnitate şi onoare în faţa Europei, după ce ani de zile ne-am agăţat de ideea de supravieţuire, de sectoare pe care alte ţări civilizate le-au abandonat de mult. E cazul să transformăm vânătoarea în ”photohunting” şi să mutăm cursele Enduro de pe pajiştile protejate ale munţilor în poligoane special amenajate. Trebuie să avem curajul de a fi corecţi faţă de natură şi faţă de mediu, de a ne prezenta la un nivel de respect faţă de noi şi faţă de urmaşii noştri. Nu putem continua să lăsăm în urmă dezastre, tăind la întâmplare hectare întregi de pădure, omorând cu cruzime orice animal nevinovat care se nimereşte în bătaia puştii ori transformând potecile munţilor în şanţuri pe care motocicliştii le accentuează în cursele lor prin situl „Natura 2000”. Vrem să fim respectaţi ca naţiune şi acest lucru nu se poate face decât prin demnitate” a declarat alpinistul bănăţean.

Comentarii

comentarii