Manifestare de suflet in mijlocul comunității maghiare din Reșița – Teatru, cantece populare si 10 ani de cor

La invitația Asociației ,,Diaspora Biserică și Școală” din Reșița, Teatrul de Vară condus de regizorul Aszalos Géza și dramaturgul Orbán Enikő, a prezentat pentru prima dată în județul Caraș- Severin, o scenetă. Este vorba de o farsă teatrală a scriitorului Nóti Károly, piesă de teatru intitulată ,,Majd a Jegenye”. Teatrul de Vară are deja o vechime – el funcționează de patru ani. După repetiții și pregătiri, sceneta a fost prezentată anul acesta în 16 localități din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin. Publicul cărășean a avut parte de un spectacol de calitate. Spectatorii au răsplătit artiștii cu ropote de aplauze. Actorii sunt membrii ai trupelor de teatru Csiky Gergely din Timișoara și Teatrul din Szeged. După acest eveniment cultural reușit, actorii au promis că vor reveni în fața publicului reșițean cu o altă piesă cu o altă montare cel puțin la fel de reușită ca și ,,Majd a Jegenye”.

Mai trebuie spus că în perioada de vară, Asociația ,,Diaspora Biserică și Școală” a organizat o tabără culturală transfrontalieră la care au participat membrii ,,Corului Ghiocelul” din Reșița, ,,Corul Tiszavirag” din Szolnok –
Ungaria și un muzician din Gyula. Participanții au învățat mai multe cântece populare. De cântecele învățate de tineri în această tabără, s-a bucurat și publicul cărășean deoarece în ultima zi a proiectului, a fost prezentat un program artistic. Sub conducerea muzicianului din Gyula și a membrilor celor două coruri, toți cei prezenți la manifestarea noastră au învățat cântece populare. Punctul culminant al serii a fost sărbătorirea a celor zece ani de existență a ,,Corului Ghiocelul”.

Cele două programe au fost sprijiniți de Consiliul Județean Caraș-Severin.


Megyasszai Attila
Președinte

Comentarii

comentarii