Chiar, stiti ce reprezintă CNP-ul sau codul numeric personal?

Monden

Cu toții avem unul, unii sunt mai reticenți în a-l folosi, alții îl scriu pe orice pliant, dar oare câți știu ce reprezintă CNP-ul sau codul numeric personal .

Codul numeric personal sau CNP-ul cum este prescurtat este un cod de 13 cifre prin care este identificat orice persoană născută și/sau rezidentă în România

Sistemul a fost introdus pe 2 martie 1978. Primele şapte reprezintă datele tale de identificare, iar următoarele 6 sunt cifre unice, după modelul SAALLZZJJNNNC.

S – reprezintă sexul şi secolul în care s-a născut persoana care posedă acel C.N.P. Dacă prima cifră e 1 sau 2, înseamnă că persoana este de sex masculin, respectiv de sex feminin, și că s-a născut până în 1999. Dacă prima cifră este 5 sau 6 înseamnă că persoana − bărbat, respectiv femeie − s-a născut începând cu anul 2000.

AA, sau anul naşterii, este un număr format din 2 cifre şi reprezintă ultimele 2 cifre din anul naşterii.

LL,-luna naşterii -este un număr format din 2 cifre şi reprezintă luna naşterii persoanei.

ZZ –ziua naşterii-reprezintă ziua naşterii în format de 2 cifre. Pentru zilele de la 1 la 9 se adaugă 0 înaintea datei.

JJ-codul judeţului- este un număr format din două cifre şi este reprezentat de codul judeţului sau sectorului (în cazul municipiului Bucureşti) în care s-a născut persoana ori în care avea domiciliul sau reşedinţa în momentul acordării C.N.P.-ului.

NNN-numărul de ordine- este un număr format din 3 cifre din intervalul 001 – 999. Numerele din acest interval se împart pe judeţe, birourilor de Evidenţă a Populaţiei, astfel încât un anumit număr din acel interval să fie alocat unei singure persoane într-o anumită zi.

C-cifra de control – se află în relaţie cu toate celelalte 12 cifre ale C.N.P.-ului.

Si legat de asta, ce spune CNP-ul despre personalitatea noastră

Numerologia, arta de a studia simbolismul din spate cifrelor ne poate ajuta să descifrăm de ce ne-a fost ales codul numeric personal.

Dacă se repetă cifra 1 înseamnă că ai spirit de conducător, ești independent și original. Defectul tău principal este egoismul.
Dacă se repetă cifra 2 înseamnă că ești genul de om care știe să coopereze, care vrea să medieze și care respectă pe toată lumea. Defectul tău principal este sensibilitatea.
Dacă se repetă cifra 3 înseamnă că ești un bun comunicator și ai multă creativitate. Sociabil din fire reușești să te bucuri de orice moment din viață. Defectul tău principal este nepăsarea.
Dacă se repetă cifra 4 înseamnă că ești o persoană pe care te poți baza, o persoană muncitoare și corectă. Defectul tău principal este doința de răzbunare.
Dacă se repetă cifra 5 înseamnă că ești o persoană care iubește aventura, care comunică excelent și care iubește viața. Defectul tău principal este imaturitatea.
Dacă se repetă cifra 6 înseamnă că ești o persoană familistă și responsabilă. Echilibrul îți caracterizează viața. Defectul tău principal este că te crezi salvatorul lumii.
Dacă se repetă cifra 7 înseamnă că ești o persoană înțeleaptă ce caută sî învețe lucruri noi în fiecare zi. Defectul tău principal este egoismul.
Dacă se repetă cifra 8 înseamnă că ești o persoană care are capacitatea de a aduna avere, bogății, de a conduce o afacere. Defectul tău principal este lăcomia.

Sursa> http://www.libertatea.ro/stiri/ce-reprezinta-cnp-ul-sau-codul-numeric-personal-1805016

Comments

comments

Powered by Facebook Comments