Stiti ca exista alimente care favorizeaza aparitia ridurilor?

DESPRE

Cred ca ati intalnit femei de o varsta respectabila care v-au impresionat cu frumusetea si fermitatea tenului si a pielii in general. Pielea este organul cel mai supus factorilor externi poluanti, frigului, caldurii excesive, razelor ultraviolete etc. Dar nu numai factorii externi dauneaza aspectului pielii, ci si alimentatia. O dieta sanatoasa face bine nu numai siluetei, ci si tenului si pielii, ferind-o de imbatranirea prematura, de aspectul lasat si de riduri. Iata ce alimente ar trebui sa evitati pentru a intarzia cat mai mult deteriorarea elasticitatii pielii si aparitia ridurilor.

– Prajelile, in special carnea prajita pana face crusta maronie, constituie un mare risc pentru scaderea productiei de colagen prin substantele nocive pe care le degaja. Colagenul este o proteina eliberata de celulele tesuturilor, cu rolul cel mai important in pastrarea frumusetii, elasticitatii si fermitatii pielii.

– Excesul de carne rosie – carnea rosie contine mai multe toxine decat de carnea de pui sau de curcan, dar in general, excesul de carne de orice fel duce la imbatranirea prematura a pielii.

– Produsele fainoase si dulciurile duc la cresterea stratului de grasime asociat de cele mai multe ori si cu aparitia celulitei. Zaharul este si el un dusman al pielii ferme din cauza ca influenteaza in mod negativ productia de colagen.

– Alcoolul imbatraneste prematur nu numai ficatul ci si pielea. Unii specialisti in nutritie recomanda consumul unui pahar de vin rosu pe zi, dar multi altii nu sunt de acord cu acest obicei, considerand ca este prea mult, cu toate ca vinul rosu este recunoscut spre deosebire de alte genuri de alcool, drept benefic sanatatii inimii prin continutul de antioxidanti de tip resveratrol.

Ridurile – de ce apar si cum le putem preveni

– Grasimile trans sunt cele mai nocive grasimi atat pentru starea generala de sanatate cat si pentru piele. Dintre grasimile trans se pot enumera: margarina, smantana vegetala, uleiurile vegetale, produsele fast-food etc. Aceste grasimi maresc riscul de inflamatie si scad rezistenta pielii la razele ultraviolete.

– Condimentele consumate in exces agraveaza bolile pielii si pot avea ca efect aparitia petelor.

– Excesul de sare, prin continutul de sodiu are un efect de degradarea a pielii. In plus, sarea provoaca retentia de apa in organism si posibil, aparitia celulitei.

Citeste articolul original si afla mai multe aici: http://www.curademiere.ro/alimente-care-favorizeaza-aparitia-ridurilor/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii