Trai pe vatrai – Fara apa si cu strada sparta de 3 luni la Resita pe strada Ioan Vidu

Fără apă și cu drumul spart, așa se trăiește pe strada Ion Vidu din Reșița. De 3 luni de zile locuitorii de pe strada Ion Vidu din Reșița stau fără apă la robinete. În urma ploilor, stația de pompare, unde, în mod ciudat, se află și tabloul electric, a fost inundată și pompele nu mai funcționează, așa că oamenii au rămas fără apă. Nimeni nu vine să remedieze problema, deși cei care locuiesc pe stradă spun că au sunat la Primărie și au cerut soluționarea situației. Oamenii cară de atunci apă cu bidoanele, cu portbagajele pline urcă strada în pantă suportând totodată și gropile lăsate de constructorul care a executat lucrări la rețeaua de apă-canal.

”Oamenii stau de trei luni de zile fără apă. E bătaie de joc și sfidare și tot ce vrei. Dispreț total față de oameni! Nimeni nu are voie să facă o asemenea ”mizerie” (lucrare), pentru că din cauza ”mizeriei” pe care au făcut-o ei, pompele au fost afectate”, a spus un locuitor care trecea pe acolo în timp ce viceprimarul Paul Ovidiu Vasile era pe teren ca să inspecteze lucrările de infrastructură.

”Totul este o ”mizerie”. Lucrările la stația de pompare sunt o ”mizerie”. Cum au putut să facă așa ceva? O încăpere pentru pompe unde intră apa fără nicio problemă! Nici un semi-analfabet nu ar fi putut să facă așa ceva!”, au spus oamenii revoltați.

Un reprezentant al Hidroconstrucția a fost luat la întrebări de către cei care locuiesc pe strada defavorizată, dar acesta a dat vina pe proiectantul lucrării specificând că ei doar au respectat proiectul. Se pare că o greșeală de proiect a făcut ca în urma ploilor abundente pe țeava de scurgere a refulat canalizarea care s-a înfundat în urma inundațiilor din vară. Stația de pompare este realizată subteran, iar capacul care o acoperă nu este etanș, fapt care a dus la inundarea încăperii cu pompe. Constructorul se scuză și spune că a respectat ce a primit de la proiectant, care ar fi primit toate avizele, atât de la Primărie, Consiliul Județean, cât și de la beneficiarul Aquacaraș, proiectul fiind finanțat din bani europeni pe programul ISPA.

Despre proiectant nu s-a spus mare lucru presei, deși s-au cerut detalii despre acesta chiar și de către locuitori. Răspunsul viceprimarului a fost: ”a greșit și proiectantul și constructorul. Deși, pe un proiect greșit când ai meseriași poți să reabilitezi un pic, sau măcar să întrebi, dar proiectantul nu a existat”, iar despre cine a fost acest proiectant: ”..Bucureștiul…., pe fonduri europene, licitațiile acelea pe 65 de milioane de euro trucate. Noi le-am moștenit…”, au fost răspunsurile.

Conducerea administrației locale a promis că situația se va schimba și de acum încolo constructorii își vor executa lucrările cu calitate.
”Aș dori cumva să invit toți constructorii ca pe viitor să bage de seamă că nu se decontează, nu se recepționează nicio lucrare care nu este de calitate. Nu se recepționează lucrări la prețuri aberante. Îmi asum riscul să nu decontez prețuri aberante chiar în lucrări care au fost licitate. Deci, aici vom avea și ajutorul Curții de Conturi. Invit pe toți constructorii din Reșița să vină în număr cât mai mare la licitații la ofertare ca să înțeleagă că regulile s-au schimbat. Nu mai există zeciuială, nu mai există pile, nu mai există prietenie, nu mai există relații. Există lucrări de bună calitate la prețuri decente”, a mai spus hotărât viceprimarul Paul Ovidiu Vasile.

Comentarii

comentarii