VIDEO Ceas de bilant intarziat – Rezultate bune la Tribunalul Caraş-Severin

Deși se confrunta cu probleme cauzate de lipsa resursei umane, activitatea Tribunalului Caraş-Severin şi a judecătoriilor arondate a avut rezultate foarte bune in 2017.

Anul 2017 a reprezentat pentru Tribunalul Caraş-Severin o adevărată provocare, din mai multe puncte de vedere, în primul rând fluctuaţia personalului, care din cauza pensionărilor concomitente a determinat modificarea atribuţiilor judecătorilor rămaşi şi reorganizarea secţiilor instanţei, cu efect direct asupra volumului de activitate, în creştere. Tribunalul Caraş-Severin înregistrează un deficit de 33% din schema de personal, situându-se din acest punct de vedere pe locul al doilea pe ţară, după Tribunalul Bucureşti. Cea mai afectată secţie este cea penală, care funcţionează cu doar doi judecători. Tot aici, apar cazuri în care ambii judecători pot fi incompatibili. În aceste cazuri se solicită sprijin Curţii de Apel Timişoara şi a tribunalelor arondate, pentru delegarea unui judecător pe perioadă temporară.

Începând cu data de 15 februarie, îşi va începe activitatea pentru o perioadă de şase luni un judecător de la Tribunalul Arad. Cu toate acestea, afirmă preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, Petru Juca, în 2017 s-au înregistrat progrese semnificative la cei mai importanţi indicatori de calitate. A crescut semnificativ, în medie cu 9,57%, operativitatea soluţionării cauzelor şi a scăzut indicele de desfiinţare-casare pronunţate de către judecătorii tribunalului. Toate aceste, pe fondul creşterii volumului de activitate, având în vedere că pe parcursul anului trecut s-au înregistrat cu circa 1.300 de dosare mai multe decât în anul precedent, respectiv, cu 3,9%. În privinţa resurselor materiale aflate la dispoziţia instanţei, în luna decembrie 2017 s-au finalizat şi recepţionat lucrările de mansardare şi construcţia liftului exterior, fiind date în folosinţă 11 noi birouri, două camere de consiliu, grupuri sanitare şi spaţiu tehnic.

Comentarii

comentarii