VIDEO S-au incheiat 4 zile de petrecere la ,,Ruga de la oras” de la Caransebes

Cultural

Timp de patru zile caransebeşenii şi invitaţii lor s-au distrat la Rugă de la Oraş 2017. Condiţiile meteorologice nu au fost cele mai bune a plouat şi a fost frig, cu toate acestea la scena amenajată în centrul oraşului, după ce aici au fost executate o serie de lucrări de reabilitare caransebeşenii s-au putut încălzi cu muzica bună de toate felurile. Muzica populară românească şi sârbescă, muzica ţigăneasca, dar şi muzică uşoară programată în ultima seară..

Ruga a debutat joi, 20 aprilie, în casa de cultură George Suru cu Festivalul-concurs Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Luță Ioviță”, ajuns la cea de-a XXIII-a ediție. Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra „Doina Banatului”, din Caransebeș. Pe scenă vor evolua într-un spectacol de dansuri populare ansambluri folclorice: „Zestrea gugulanilor” și „Junii gugulani”, în coregrafia lui Simion Dragalina, şi Adi Jurchescu.

Ziua de vineri, a debuteat cu gala laureaților Festivalului „Luță Ioviță”, urmat de un spectacol folcloric și dansuri populare susținute de ansamblurile din prima zi. În cele două zile de spectacol au susţinut recitaluri de excepție Gheorghe Turda, Traian, Doriana Talpeș, Gabi Zaharia, Felicia Stoian și Tiberiu Ceia.

Ziua de sâmbătă, cu prilejul Zilei Mondiale a Rromilor, a avut loc un concert de cântece populare românești și țigănești, un concurs de jocuri țigănești și un spectacol popular sugestiv intitulat „Ca la ușa…cortului”.
După amiază, de la ora 18 au urcat pe scenă ansamblurile folclorice sârbești: „din Kladovo, Vîrșeț, şi din Veliko Grădişte .

Rugă de la oraș s-a încheiat sera trecută în ziua de Sf. Gheorghe cu muzică uşoară, All Friends Bând, într-un recital de cover-uri, trupa germană Daggu Project, Ioana Ignat și concertul trupei B.U.G. MAFIA. Organizatorii rugii, Consiliul Local și Primăria Caransebeș, precum și Casa de Cultură „George Suru”.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments