Cascada Bigăr rămâne și după prăbușire minunea a naturii din Muntii Banatului care atrage turiștii VIDEO

Cascada Bigăr a fost desemnată în anul 2013, de către site-ul The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume. În anul 2021, cascada s-a prăbușit și o parte din roca pe care s-a format clopotul nu mai este pe frumoasa cădere de apă.

 În jurul prăbușiri s-au format multe teorii, însă cei de la Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița spun că s-a prăbușit din cauze naturale. Au trecut doi ani de când s-a întâmplat dezastrul, însă natura își urmează cursul, iar căderea de apă este la fel de frumoasă ca și în trecut. Ba mai mult, cascada a început să se reface.

Și nu o spunem noi, o spun turiștii care vizitează în continuare Bigărul. Părerile sunt împărțite, majoritatea spun că este la fel de frumoasă, mai sunt și o minoritate care spun că mai frumoasă a fost înainte de prăbușire. Cert este că oameni vin în zonă nu doar pentru a vedea cascada, ci vin și pentru că zona este foarte frumoasă și aerul este curat.

Dovadă stă faptul că Duminică în jurul prânzului, la Cascada Bigăr erau prezenți turiști din întreaga țară:  București, Târgu-Jiu, Harghita, Timișoara și din alte părți. Cu toții au venit să se bucure de aerul bun și frumusețea zonei Anina – Bozovici.

Lucru confirmat și de rangerii de la Parcul Național care spun că la Cascada Bigăr turiști vin ca în vremurile de dinainmte de prăbușirea unei părți din cascadă. Se pare că nimic nu-i poate opri pe turiști să vină în zonă, mulți dintre ei aleg în continuare să petreacă vacanța în Valea Almăjului. 

Zona oferă și alte atracții turistice pe lângă zona Bigărului: Morile pe apă de la Rudăria, Cascada Moceriș, Lacul Dracului, Lacul Gura Golumbului, orașul Anina cu muzeul mineritului, Mânăstirile Almăj-Putna și Țara Almăjului și multe alte locuri spectaculoase. 

Un reportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Cascada Bigăr rămâne și după prăbușire minunea a naturii din Muntii Banatului care atrage turiștii VIDEO

  1. Povestea turismului la „Cascada Bigăr” este umbrită asemenea tuturor puncrelor de atractie din țară , de oriunde din țară , de acel dezmăț al comerțului cu fleacuri . Îl intalnim oriunde și suprasaturat de aceleași obiecte , zise amintiri , de cel mai prost gust cu putință și fără nici o legătură cu locurile sau împrejurimile . Autoritățile profită , presupun si în nume personal , de vreme ce , spre exemplu „Bigăr” , parcarea pentru o oră sau o zi (câți stau gură-cască la cascadă o zi ?) este concesonată unei firme private de către primăria Bozovici (contra unei sume nebuloase din surse de la fața locului) . În apropiere nu există amenajate locuri de campare sau indicații pentru posibile trasee de drumeție etc. Pur și simplu exploatarea turistică a cascadei unde ss află și un pasaj pietonal de beton realizat în cele mai dezastruoase cu putință idei ce afectează însăși ambientul natural al râului Miniș . Nimeni nu se sesizează asupra acestor aspecte valabile oriunde în România zilelor noastre .

Comments are closed.