Dispar Casele de Asigurări de Sănătate

Casele de asigurări vor fi desfiinţate, iar în locul lor vor apărea societăţi mutuale, controlate de pacienţi. Societăţile mutuale de asigurări de sănătate ar putea apărea în minimum doi ani după ce noua lege a Sănătăţii va intra în vigoare, iniţial prin reorganizarea actualei case de asigurări la nivel naţional, a declarat joi consilierul premierului Victor Ponta, Vasile Cepoi. Noua Lege a Sănătăţii va ajunge în Parlament la începutul lunii decembrie, a anunţat consilierul primului ministru. În opinia lui Vasile Cepoi, ar putea fi înfiinţate în jur de 20 de societăţi mutuale de asigurări de sănătate, fiecare cu maximum 1 milion de membri.
“Aceste societăţi mutale de asigurări de sănătate sunt ceea ce ar vrut să fie iniţial sistemul de asigurări din România. Aceste societăţi se realizază ca urmare a faptului că asiguraţii / cetăţenii depun o adeziune pentru a face parte din acea asociaţie având dreptul să aleagă organele de conducere şi să aibă controlul asupra modului în care se cheltuiesc banii cu care ei contribuie la asigurările de sănătate”, a explicat fostul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi.

După intrarea în vigoare a noii legi a Sănătăţii, în minim doi ani ar putea să fie organizate societăţile mutuale de asigurări de sănătate prin reorganizarea actualelor case de asigurări, restrângându-se ca număr şi modificându-şi statutul.

După organizarea societăţii “cetăţenii vor putea depune adeziuni pentru a deveni membri ai unei asociaţii şi vor încheia contract cu viitoare societate de asigurări de sănătate”, a mai spus consilierul Cepoi.

Comentarii

comentarii