Zeci de mii de turiști au vizitat cascada Bigăr în această vară VIDEO

Chiar daca vara a trecut – doar oficial – fiindca temperaturile ne duc cu gandul la luna lui cuptor, Cascada Bigar este luata cu asalt de turiști din toata lumea. De la începutul lui 2018 și până în prezent, Cascada Bigăr, a fost vizitată de zeci de mii de turiști din toată țara și din alte părți ale lumii. Dacă până anul trecut, turiști veneau doar în weekend sau de sărbători în număr foarte mare, dar de anul acesta au venit la cascada masiv și peste săptămână, în zilele lucrătoare.

Faimoasa cascadă este vizitată în medie, pe zi, de câteva sute de oameni din toate colțurile lumii. In acest an, recordul de turiști a fost înregistrat de Sfânta Măria, pe 15 august. În cele cinci zile libere, Cascada Bigăr, a fost vizitată de aproximativ zece mii de turiști, care au preferat muntele și aerul curat de la Paralela 45.

Aici, natura oferă peisaje de vis, cu stânci, poteci pentru drumeții și mai multe cascade cu apă cristalină cum nicăieri în lume nu poți vedea. Totodată, în jurul cascadei, în locul special amenajat, au apărut și micii producători din zonă. Acestia își vând produsele tradiționale turiștilor dornici să cumpere produse făcute în gospodăriile țăranilor de pe Valea Almăjului, cum ar fi: „răchia” de prună, „slănina” de porc și brânza de oaie făcută în Banatul de munte. 

Angajații de la Parcul Naţional Cheile Nerei-Beusnița, cei care au în administrare zona Bigarului, spun, că o dată cu terminarea concedilor și începerea anului școlar, numărul de turiști o să mai scadă în perioada de toamnă. 

Cascada Bigăr a devenit faimoasă după ce, în 2013, a fost declarată drept cea mai frumoasă cascadă din lume, de către site-ul american „Ţeh World Geography” care a plasat-o pe primul loc într-un top a celor mai impresionante cascade din lume. De atunci și până în prezent, a fost vizitată de câteva sute de mii de turiști curioși.

Cascadă este formată de un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros, de forma unui con, înalt de aproximativ 8-9 metri, acoperit integral de mușchi. Se află în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beusnița, din judeţul Caraș-Severin, în Valea Minisului, la jumătatea distanței dintre localitățile Bozovici și Anina, pe DN 57B, mai precis în apropiere de Poneasca.
UN reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii