55% din tehnica din dotarea pompierilor cărăşeni este învechită

Administratie

Pompierii cărăşeni se luptă cu focul dar şi cu o serie de neajunsuri: tehnică învechită, lipsă personalului şi a spațiilor de pregătire a acestuia. 55% din tehnica din dotarea pompierilor cărăşeni este învechită! O spune chiar inspectorul şef al ISU Semenic. Acest fapt duce la suprasolicitare a autospecialelor. Pe lângă acest fapt pompierii din Banatul Montan nu au un spaţiu de pregătire propriu.

„Referitor la dotarea cu tehnică, într-adevăr, marea parte parte a parcului, 55%, este o tehnică învechită, o altă problemă apărută este că foarte greu se fac rost de piese, ceea ce duce la o mobilizare mai mare a autospecialelor. Sunt mai multe proiecte în derulare la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în ceea ce privește dotarea şi scoaterea din intervenție a autospecialelor mai vechi. În ceea ce privește partea noastră de pregătire, ea se desfășoară zilnic, dar sunt necesare amenajarea unor poligoane de pregătire. La nivel naţional sunt vreo 5 inspectorate unde s-au amenajat, cu sprijinul IGSU al autorităților locale, baze de pregătire, unde pe bază de planificare vom trimite şi noi personal. La nivelul inspectoratului şi noi dorim să avem un spaţiu al nostru, singurul spaţiu disponibil ar fi la Detaşamentul Caransebeş”, a declarat Cristinel Coneru, inspectorul şef al ISU Semenic.

Printre obiectivele pe care şi le-a propus conducerea ISU Semenic în anul acesta este şi încadrarea posturilor vacante şi recrutarea unui număr mai mare de candidați pentru şcolile militare.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments