Accident de munca mortal la Anina – Un bărbat de 45 de ani şi-a găsit sfârşitul într-o pădure

Un bărbat de 45 de ani din Caraş-Severin şi-a găsit sfârşitul într-o pădure. Un arbore a căzut peste bărbat, iar acesta nu a avut nici o şansă. Medicii care au ajuns la faţa locului au încercat să îi acorde primul ajutor, însă fără succes. Trupul bărbatului a fost transportat la morgă de criminalişti. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă. De asemenea, s-au autosesizat şi Inspectorii de Muncă din Caras, deoarece bărbatul se afla în timpul serviciului.

Un muncitor, (fasonator mecanic), în vârstă de 45 de ani al unei firme cu sediul social Anina a murit ieri în timp ce dobora un arbore. Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a fost informat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin cu privire la producerea acestui nefericit eveniment care a avut loc într-un parchet forestier de pe raza Ocolului Silvic Anina.

Din primele informații, s-a constatat faptul că în timpul activității de doborâre a unui arbore, acesta a căzut peste alt arbore din imediata apropiere, fapt ce a determinat ruperea de fragmente lemnoase care l-au lovit pe om și care au dus la decesul acestuia.

La faţa locului s-au deplasat doi inspectori de muncă, unul din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă, iar celălalt din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă, pentru a stabili împrejurările şi cauzele care au determinat producerea acestuia, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare, cât și de a verifica dacă angajatorul respectă legislația în domeniul relațiilor de muncă.

Conform celor de la ITM, după definitivarea cercetării se va stabili caracterul evenimentului (dacă a fost sau nu accident de muncă).

Comments

comments

Powered by Facebook Comments