Concurs de Şah cu diplome şi premii de Ziua Unirii la Lăpuşnicu Mare

A devenit o tradiţie ca în fiecare an, copii şi adulţi din comuna almăjană, să se adune cu mic cu mare la Căminul Cultural din Lăpuşnicu Mare, pentru o competiţie de şah. 

Începând de câţiva ani, concursul de şah a fost introdus în activităţile educative culturale ale comunei având ca scop promovarea sportului în mediul rural. 24 Ianuarie 2018(Ziua Unirii), concursul și organizatorii, au reuşit să strângă numeroşi copii şi adulţi îndrăgostiţi de sportul minţii. Şi de această dată, Casa Culturală Eftimie Gherman din Lăpuşnicu Mare, a fost o gazdă bună pentru şahiştii lapușniceni care s-au întrecut cu talent pe tabla de şah, dovedind că Lăpuşnicu este un rezervor nesecat de talente. 

Condiţiile au fost foarte bune, mai ales că organizatorii au dăruit dulciuri, sucuri şi fructe la toţi participanţi de la concurs. S-au desfăşurat două competiţii în sistem turneu, pe categorie de vârsta, cu alocarea unui timp de gândire de câte 20 de minute de jucător. 

În cadrul grupei A, cea pentru adulţi, au participat 14 jucători. La grupa B, au concurat 16 copii cu vârstele între 8-16 ani. Primii patru clasaţi din fiecare grupă, au fost premiaţi cu cupe şi diplome oferite de către organizatori. Competiţia a fost una plină de emoţie şi voie bună, copiii demonstrând, că pot fi la fel de învingători ca şi adulţii dacă sunt stimulaţi.


A consemnat Adi Neagu

Comentarii

comentarii