NEWS ALERT VIDEO Fetita de 2 ani moarta de rujeola – Al treilea copil mort in doua luni

18170 Viewed Comentariile sunt închise pentru NEWS ALERT VIDEO Fetita de 2 ani moarta de rujeola – Al treilea copil mort in doua luni

Rujeola face a treia victimă în Caras Severin. Din toamnă de la debutul epidemiei şi până azi, în Caras Severin au murit 3 copii sub varta de 3 ani. Ultima este o fetiţă care săptămâna trecută a împlinit doi anişor. Fata este din satul Ersig şi nu a fost vaccinata antirujeolic. La această dată, în Caras Severin nu se găseşte nici o doză de vaccin antirujeolic. Iar această situaţie trenează de mai bine de un an, vaccinul aparand cu sincope si in cantitati foarte mici.

Fata a fost internată în urmă cu 10 zile pentru o problemă legată de durerile de stomac, starea ei s-a ameliorat şi a fost externata. În data de 30 ianuarie, micuţa a fost adusă de urgenţă la Spitalul Judeţean din Reşita cu febră mare şi vărsături. Medicii au pus diagnosticul rujeola şi au internat-o direct în Secţia de contagioase – Pediatrie.

Starea fetiţei s-a ameliorat, era bine, febra scăzuse, se simtea bine şi în permanenţă lângă ea era mama ei care s-a internat împreună cu fata. În această dimineaţă, în jurul orei 9:30, în timp ce medicul se afla în salon, brusc fetiţei i s-a făcut rău, s-a învineţit şi a intrat în stop cardio-respirator în braţele mamei sale. Medicii şi personalul medical au făcut tot ce este posibil pentru a o readuce la viaţă. La Secţia de contagioase a sosit şi un echipaj de resuscitare de la SMURD, dar totul a fost în zadar. După 45 de minute, conform protocolului medical, a fost declarat decesul micuţei.

Cadavrul copilei este la morga spitalului şi conform procedurii medicale, după 24 de ore se va face necropsia pentru stabilirea exactă a cauzei morţii. Va reamintim ca in Caras Severin a fost declarata epidemie de rujeola si pana in prezent, 3 copii au murit din cauza complicatiilor: unul din Bocsa, unul din Ghertenis si astazi fetita din Ersig.

Rudele copilei spun că vor face plângere către Colegiul Medicilor.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Don't miss the stories follow Info-CS and let's be smart!
Filed in
Related posts
Comments are closed