Tort cu banane fara coacere

Culinare

O seara romantica nu se poate incheia fara un desert. Tortul cu banane fara coacere se face simplu si este un desert rafinat, potrivit pentru ocazii speciale.

Ingrediente:

– 200 grame biscuiti
– 2 banane
– 400 g smantana pentru frisca
– 4 linguri de zahar
– 3 linguri de cacao
– 50 g unt
– 10 g gelatina
– o jumatate de cana de lapte

Preparare:
Se zdrobesc biscuitii si se amesteca pana la omogenizare cu untul topit. Se intinde pasta pe o forma demontabila pe care am asternut foaie de copt. Se da la rece pentru 30 de minute.

Crema de smantana
Se amesteca doua linguri de zahar cu cele trei linguri de cacao si laptele. Se tin pe foc mic, pentru 3-4 minute, amestecand continuu.

Cand ciocolata s-a racit, se adauga in smantana. Se adauga si gelatina dizolvata complet si se amesteca totul.

Se taie bananele pe jumatate in lungime si se aseaza pe blatul de biscuiti.

Crema obtinuta se toarna deasupra si se da totul la rece.

Nu ramane decat sa va puneti imaginatia la contributie si sa-l ornati.

Sursa: https://www.curademiere.ro/tort-cu-banane-fara-coacere-pentru-seara-de-valentines-day/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comments

comments

Powered by Facebook Comments