VIDEO Expozitie inedita pentru copiii si nu numai din Resita- expoziţie interactivă de jocuri a Muzeului Jocurilor din Chemnitz, Germania

Secţia Germană „Alexander Tietz” a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” găzduieşte, timp de doua luni, o expoziţie interactivă de jocuri a Muzeului Jocurilor din Chemnitz, Germania. Deschiderea oficială a avut loc in prezenta managerului Bibliotecii Judeţene din Braşov, instituţie care are un parteneriat cu Muzeuli Jocurilor din Chemnitz.

Expoziţia poate fi vizitată la Secţia germană şi la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene Paul Iorgovici, unde aceste jocuri vor putea fi testate. În acest fel, copiii care vin la bibliotecă, pe lângă faptul că împrumută sau consultă cărţi, vor putea şi să înveţe, jucându-se. „Biblioteca este un spaţiu al educaţiei nonformale. Pe lângă funcţia de informare, o altă funcţie pe care dorim să o exploatăm cât mai mult este cea recreativă, iar în acest context, în cadrul unui parteneriat pe care îl avem cu Biblioteca Judeţeană Braşov, am primit, pentru aproximativ două luni, o expoziţie interactivă de jocuri de la muzeul din Chemnitz, singurul muzeu de acest fel din Europa. Noi sperăm ca un număr cât mai mare de copii să se bucure pe parcursul perioadei în care avem această expoziţie la Reşiţa şi lansăm invitaţia profesorilor ca, într-un mod organizat, să ni se alăture în acest demers, pentru ca un număr cât mai mare de copii să participe la aceste activităţi”, a declarat Clara Maria Constantin, managerul Bibliotecii Judeţene Paul Iorgovici.

Proiectul a început în anul 2015, la Braşov, iar în primul an a funcţionat ca un experiment. „Atunci ne-am cunoscut cu cei din Chemnitz şi proiectul s-a derulat timp de două luni la biblioteca noastră. Sunt 600 de jocuri diferite şi foarte iubite de copii. Anul următor, m-am gândit să extind acest proiect şi la trei din principalele oraşe din România, respectiv, Bucureşti, Iaşi şi Cluj. Spre finalul anului trecut, când am vorbit cu managerul bibliotecii din Reşiţa, Clara Constantin, am văzut că există interes şi în Caraş-Severin, mai ales că aici există şi o secţie germană. Astfel, aceste jocuri au ajuns şi în acest judeţ”, a precizat Daniel Nazare, manager al Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov, instituţie coordonatoare a proiectului la nivel naţional.

Muzeul din Chemnitz este unul cu un profil unic în Europa, fiind singurul dedicat jocurilor.

Comentarii

comentarii