1 Decembrie și etnia germană din Banatul Montan

Etnia germană din Banatul Montan a derulat începând cu luna octombrie mai multe evenimente dedicate Centenarului României Mari. În cadrul acestora s-a evidențiat printre altele rolul istoric pozitiv al etniei germane din Transilvania, Bucovina și Banat în perioada 1918/1920 în constituirea României Mari.

Cu prilejul împlinirii Centenarului, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița au editat un plic filatelic cu sigla Centenarului în limbile română și germană. Cu aprobarea Poștei Române au fost realizate de asemenea două ștampile poștale ocazionale care marchează evenimentul. Astfel, o ștampila datată pentru 26 noiembrie reprezintă sigla Centenarului în limba germană, folosită cu aprobarea Ministerului Culturii și Identității Naționale, iar cea de a II-a a fost concepută pentru Reșița de ing. Marius Muntean din Timișoara pentru data de 3 decembrie.

În perioada următoare, Biblioteca Germană „Alexander Tietz“ Reșița va fi gazda unei expoziții filatelice sub genericul „Cinci secole de viață transilvană” realizată și dedicată Centenarului de către ing. Marius Muntean din Timișoara. Ea va putea fi vizitată până în data de 6 decembrie.

Comentarii

comentarii