1 Mai cu controale si verificări, dar și cu bețivani și drogați la volan

În această minivacanță, poliţiştii cărășeni continuă să acționeze pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică în întregul județ.

Polițiștii din dispozitivele de ordine și siguranță publică acționează permanent în zonele din competență pentru prevenirea faptelor antisociale.

Astfel, aseară, între orele 19.30-21.30, pe raza orașului Bocșa a fost desfășurată o acțiune cu efective mărite, la care au participat aproximativ 15 polițiști și jandarmi.

Acțiunea care a avut ca scop creșterea gradului de siguranță publică, a vizat prevenirea și descurajarea comiterii faptelor de natură penală și contravențională, precum și verificarea respectării legislației pe linie rutieră, economică sau pe linie de ordine publică.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de la ordine publică, monitorizează în continuare circulaţia pe DN 6, precum și pe celelalte drumuri naționale din județ, și pe căile de acces ce converg spre staţiunile turistice.

Având în vedere că în această după-amiază se preconizează valori de trafic crescute pe DN 6, în județul Caraș-Severin, dar și pe celelalte drumuri naționale din județ, polițiștii vor fi prezenți în teren și vor acționa cu mijloacele tehnice din dotare.

Totodată, vă reamintim să aveți în vedere următoarele recomandări:

Conduceți cu atenţie şi prudenţă şi respectați indicaţiile poliţiştilor din teren.

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Nu conduceți vehicule după ce aţi consumat băuturi alcoolice!

În condiţii de trafic aglomerat, manifestaţi atenţie mărită la efectuarea depăşirilor!

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic!

De asemenea, în această minivacanță polițiștii rutieri au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier, dintre care exemplificăm:

Ieri-noapte, la ora 00.52, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe DJ 582D, în localitatea Văliug, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani din județul Timiș, care a fost testat cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a fost pozitiv pentru două substanțe psihoactive.

La controlul autoturismului, în interior au fost găsite substanțe vegetale de culoare verde-oliv și substanțe solide transparente sub formă de cristal, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența substanțelor psihoactive și deținerea de droguri de risc și mare risc.

*
Azi-noapte, la ora 01.30, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe DN 6, în localitatea Teregova, un autoturism condus de un bărbat care, fiind testat alcooltest, avea o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în cursul nopții precedente, la ora 00.45, polițiști de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa au oprit pentru control, pe DN 58B, pe strada Republicii din oraș, un autoturism condus de un bărbat care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie, iar aparatul alcooltest a indicat în cazul acestuia o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri bărbații au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

Politiștii din Caraș-Severin continuă activitățile specifice, pentru siguranța comunității.

Comentarii

comentarii