1 Martie – Prima zi de primăvară întâmpinată cu un ceaun cu gulaș pe valea satului VIDEO

Fiecare, în felul său, se bucură de sosirea primăverii. Pe lângă tradiționalul mărțișor și un buchet de ghiocei, familia Neagu din Lăpușnic, a hotărât să întâmpine primăvara, afară, în soare și la iarbă verde. Mai ales că sărbătoarea se suprapune cu aniversarea a doi ani de căsătorie. Așa că, au pregătit de acasă ingredientele necesare după care, au pornit pe ,,valea satului” la aer curat și iarbă abia încolțită.

Gulașul la ceaun, este o mâncare ce este gătită tot mai des la ieșirile în aer liber. Gulașul este o rețetă tradițională ungurească cu gust, care se prepară rapid la foc în aer liber și este ideală pentru o ieșire la iarbă verde cu prietenii. Modul de preparare nu este foarte complicat, dar este important ca cel care o prepară să nu se grăbească și să înceapă pregătirea gulașului imediat ce a ajuns la iarbă verde, pentru ca mâncarea să aibă timp să fiarbă la foc scăzut.

Se pune ceaunul la foc, după care se pune ceapă, morcovii și ardei gras toate tocate mărunt în uleiul încins și se lasă să se rumenească, iar după acest moment se adaugă carnea de vită care este lăsată la fiert 3, 4 ore la foc moale. Când carnea este aproape pregătită, se adaugă ciuperci, sos de roșii, sare și piper. Atunci când se ia de pe foc, se mai adaugă puțin pătrunjel verde mărunțit.

Gulașul este absolut delicios, are un gust bun și aromat, este picant și foarte apetisant. Această mâncare servită împreună cu un grătar pe lângă, este ideală pentru o ieșire la aer alături de prieteni și familie.

Un reportaj gustos de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii