10 ALIMENTE CARE SCAD COLESTEROLUL ŞI PREVIN BOLILE DE INIMĂ

Natura oferă oamenilor superalimente care conţin cu molecule și substanțe care pot face minuni pentru organism. Aceste alimente speciale pot lupta cu diferite boli, precum cancerul, colesterol ridicat, afecţiuni ale inimii. Afinele, de exemplu, pot elimina cu ușurință radicalii liberi din organism, datorită antioxidanţilor puternici pe care îi posedă.

Dovleacul

Una dintre cele mai răspândite legume, dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă.

Datorită cantităţii însemnate de betacaroten (120 mg), de potasiu (230 mg), o cantitate modestă de sodiu (2 mg) şi puţine calorii (13 la 100 g), dovleacul contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţiilor mentale.

Cruciferele

Varza, brocoli şi conopida ţin ascut mintea şi previn tulburările de memorie. Cercetătorii au descoperit că femeile care consumă regulat aceste vegetale stau cel mai cu memoria.

Un alt beneficiu important pe care îl aduce consumul de crucifere este protecţia împotriva cancerului.

Sfecla roşie

Sfecşa roşie este benefică din două puncte de vedere. În primul rând este bogată în acid folic, un nutrient care previne malformaţiile congenitale. În al doilea rând, sfecla roşie conţine betacianină, o substanţă cu proprietăţi anticancerigene.

Rodiile

acestea sunt bogate în antioxidanţi care protejează creierul şi stimulează memoria. Experţii au descoperit că rodiile previn îngroşarea şi rigidizare arterelor.

Reclama ta aici. Advertising. Publicitate.

Ceapa şi ustusoiul

Ceapa şi usturoiul ajută la eliminarea substanţelor cancergene şi a toxinelor din organism. Cercetările sugerează că ajută şi în lupta împotriva cancerului şi a bolilor de inimă.

Fasolea

Este bogată în carbohidraţi complecşi, fibre, potasiu, acid folic, antioxidanţi şi proteine.

Uleiul de măsline

Cercetătorii au descoperit că uleiul de măsline scade cu 50% riscul de deces în cazul pacienţilor cu boli de inimă.

Ceaiul

Ceaiul conţine antioxidanţi care protejează arterele şi împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Mustul

Sucul de struguri, ori mustul, este bogat în vitamina A, B1, B2 şi minerale, stimulează sistemul nervos, reduce retenţia de apă şi energizează organismul.

Sursa: http://gandul.md/zece-superalimente-care-combat-cancerul-scad-colesterolul-si-previn-bolile-de-inima/

Comentarii

comentarii