10 milioane de lei pentru renovarea Teatrului Vechi Mihai Eminescu din Oravița VIDEO

Regio-POR în Regiunea Vest: punem în valoare bijuteriile ascunse ale regiunii. Vă prezentăm astăzi imagini de pe șantierul Teatrului „Mihai Eminescu” din Oravița, județul Caraș-Severin, Teatrul Vechi care a intrat în restaurare printr-un proiect cu finanțare europeană. Vedeți în fotografiile noastre cum arată clădirea celui mai vechi teatru din România la scurt timp de la demararea lucrărilor acolo!

Obiectivul general al proiectului este creșterea atractivității turistice a orașului Oravița prin restaurarea și valorificarea durabilă a acestui obiectiv de patrimoniu de clasă A, care să contribuie astfel și la dezvoltarea economică a zonei.De asemenea, pe lângă restaurarea și conservarea Teatrului „Mihai Eminescu”, care ar urma să fie inclus în circuitul turistic local, regional și național, investiția mai cuprinde și amenajarea parcului din fața teatrului. Valoarea totală a proiectului depășește 10 milioane de lei, din care 9,28 milioane lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Beneficiarul investiției – „Lucrări de restaurare, conservare și dotare la Teatrul Mihai Eminescu – Clădire monument istoric LMI CS-II-M-A-11154 și amenajarea peisagistică a parcului adiacent” este Primăria Oraviţa. Contractul de lucrări este în derulare, iar #ADR Vest vă va ține la curent cu evoluția lor.

Comentarii

comentarii