10 motive pentru a vă îmbrăca pentru succes

De-a lungul vieții, este posibil să fi auzit expresiile „îmbracă-te pentru succes” sau „îmbracă-te pentru slujba pe care ți-o dorești, nu pe cea pe care o ai”. Dar cum te poți îmbrăca într-un costum sau într-o ținută pentru succes? Ei bine, știința spune că dacă vrei să fii mai deștept, îmbracă-te mai bine. Și nu este doar superficial. Un costum croit, câteva cămăși pentru bărbați bine călcate, încălțăminte fină și poate o curea personalizată te va transforma.

Oamenii de știință de la Universitatea Columbia și Cal State Northridge au publicat un studiu care examinează modul în care îmbrăcămintea poate afecta gândurile cuiva. Rezultatele au descoperit că purtarea haine formale poate elibera oamenii de gândirea concretă, sporind în același timp capacitatea lor de a gândi mai practic.

Având în vedere acest lucru, să analizăm cele 10 motive pentru a te îmbrăca pentru succes:

1 – Știința spune să o faci.

După cum am menționat deja, există știință în spatele termenului „a te îmbrăca pentru succes”. Un studiu realizat de Lefkowitz, Blake și Mouton a demonstrat că costumele de afaceri prezintă o formă de autoritate. Într-un experiment, au avut pe cineva dintr-un oraș care traversează strada împotriva traficului. Când era îmbrăcat într-un costum, de trei ori și jumătate mai mulți oameni l-au urmat ca atunci când purta o cămașă de lucru și pantaloni.

2 – Primele impresii contează.

Există o veche zicală „nu judecați o carte după coperta sa”, care este adevărat din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, designerii de produse creează ambalaje cu mentalitatea în care oamenii le judecă și nu se înșeală. Acest lucru se aplică și modului în care se îmbracă cineva. Estetica vizuală pe care o prezentăm altora prin aspectul și îmbrăcămintea noastră este extrem de importantă. Trăim într-o lume care judecă; ne grăbim să facem presupuneri și să clasificăm indivizii pe baza a ceea ce vedem.

3 – Promovează respectul de sine.

Dacă îți faci timp și depui efort și mândrie să te îmbraci bine, vei radia fără îndoială o imagine a respectului de sine și a valorii de sine. Oamenii te vor vedea și se vor gândi pozitiv la tine, deoarece e clar că te respecți. Mai mult, un bărbat îmbrăcat bine va emite un sentiment de valoare. Oamenii te vor vedea în hainele tale curate și potrivite și vor începe să creadă că ești demn de timpul și compania lor.

4 – Crește încrederea în sine.

Cum crește îmbrăcarea pentru succes încrederea în sine? Ei bine, percepția de sine are un impact mare asupra modului în care ceilalți te percep. Când ne simțim bine în exterior, suntem mai predispuși să ne simțim bine în interior, ceea ce ne stimulează atitudinile și încrederea în noi, ceea ce la rândul său aduce rezultate.

5 – Atrage atenția corectă.

Există un termen cunoscut sub numele de „peacoking”. Este o practică care implică să te îmbraci pentru a te face remarcat. Un tânăr îmbrăcat bine iese în evidență din mulțime. Îmbrăcămintea este primul pas către atragerea și păstrarea atenției dorite. Un bărbat bine îmbrăcat, cu un stil bun, va arăta bine per total.

6 – Este un pas către auto îmbunătățirea generală.

Depunerea efortului în ceea ce privește îmbrăcămintea și modul în care arăți va avea efecte pozitive asupra stilului tău de viață general. Pe măsură ce încrederea ta crește, împreună cu percepția de sine, poate deschide o poartă către unele schimbări ale stilului de viață. Este posibil ca oamenii să înceapă să te trateze diferit, pentru că vor observa că ceva despre tine s-a schimbat. S-ar putea să te inspire să mănânci mai bine, să te antrenezi mai mult sau să obții tipul de slujbă și viața pe care ți le dorești cu adevărat.

7 – Te va menține productiv.

Este ușor să te simți confortabil purtând pantaloni sport și tricou, totuși, odată ce te afli în zona ta de confort, atunci ești cel mai leneș. Dar când ești îmbrăcat pentru a impresiona, arăți bine, te simți bine și vei fi mai motivat să faci lucruri și, la rândul tău, să fii mai productiv.

8 – Îți arată atenția la detalii.

Punând timp și efort în modul în care ești îmbrăcat, cu accesorii potrivite, acest lucru le poate arăta potențialilor sau actualilor angajatori atenția asupra detaliilor. Cum poate fi acesta un avantaj? Dacă te mândrești cu felul în care arăți, atunci te vei mândri și cu munca pe care o faci. De asemenea, demonstrează că poți sta în spatele muncii dvs., ceea ce îți poate oferi un avantaj în orice oportunitate de muncă.

9 – Avantaj competitiv.

Îmbrăcatul pentru a impresiona îți oferă un avantaj competitiv. Nu doar pentru a găsi un loc de muncă, te poate ajuta, de asemenea, să creezi noi afaceri sau să obțineți o posibilă vânzare. O primă impresie puternică lasă o impresie durabilă. Când te îmbraci bine, arată că ai grijă de tine și că ești pregătit să ai grijă de clienții tăi.

10 – Este distractiv.

Amintește-ți ultima oară când te-ai îmbrăcat bine; poate a fost pentru o petrecere sau când erai mai tânăr îmbrăcat ca unul dintre idealurile tale? Îți amintești cât de distractiv a fost? Îmbrăcatul pentru succes poate fi și distractiv.

Comentarii

comentarii