11 Căzuți în stradă în ultimele zile din cauza cădldurii în Caraș Severin

Potrivit raportărilor solicitate de Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin unităților spitalicești din județ, privind măsurile anticaniculă și cazurile depistate ca fiind legate de temperaturile ridicate din ultimele trei zile, 11 persoane au căzut în stradă, în județ, din cauza căldurii excesive sau a afecțiunilor de care sufereau.

În Caraș-Severin există 16 puncte de prim ajutor, dotate cu dozatoare de apă și aparatură medicală de determinare a tensiunii arteriale, puncte în care sunt prezente și cadre medicale. Numărul solicitărilor la Serviciul Județean de Ambulanță și SMURD a fost de 195 iar numărul de solicitări la ambulanță, 38. Potrivit Serviciului de Ambulanță al județului, a existat personal suficient pentru preluarea cazurilor care mecesită intervenție de urgență sau spitalizare. De asemenea, inspectorii DSP au efectuat 11 controale privind respectarea măsurilor anticaniculă. Procentul de creștere al evenimentelor medicale datorate temperaturilor ridicate a fost de 15 la sută față de ziua anterioară.

Nu s-a înregistrat niciun deces din cauza temperaturilor caniculare. Recomandăm în continuare abordarea unei atitudini de protecție față de temperaturile ridicate: cât mai multe lichide, evitarea consumului de alcool, hrană ușoară, îmbrăcăminte lejeră, de preferință cu purtatul de pălării sau șepci deschise la culoare. Persoanele în vârstă și copiii trebuie să evite expunerea la soare la orele prânzului iar bolnavii cronic să se asigure că își urmează tratamentele. Recomandăm, de asemenea, și limitarea activităților fizice în exterior, în condiții de temperaturi caniculare.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments