139 de cazuri noi și 8 decese într-o zi în Caraș Severin – Masca obligatorie în spațiul public

139 de cazuri noi și 139 de noi cazuri într-o zi în Caraș Severin – Masca obligatorie în pieţe, talcioc, staţii de autobuz, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, lângă școli. Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU), care s-a întrunit astăzi, 6 octombrie 2021, în şedinţă extraordinară, la sediul Palatului administrativ, ca urmare a necesităţii de a institui noi măsuri în unele localităţi din judeţ.

Astfel, a fost aprobată Hotărârea nr. 125/06.10.2021 privind constatarea încadrării în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile, conform datelor preluate de pe Alerte ms.ro în data de 06.10.2021 şi dispunerea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul județului Caraș-Severin, conform prevederilor HGR nr.932/2021, cu modificările şi completările ulterioare, care intră în vigoare începând cu data de 07.10.2021.

Măsurilepentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul judeţului Caraş-Severin şi pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sunt prevăzute în Anexanr. 2la prezenta hotărâre.

Măsurile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul judeţului Caraş-Severin se aplică pentru o perioadă de 14 zile (07.10.2021-20.10.2021), urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice aglomerate, respectiv: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, etc.

   Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 50 m faţă de unitatea de învăţământ).

În cadrul şedinţei, dr. Mircea Borcău, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a precizat că astăzi, 6 octombrie 2021, la nivelul judeţului Caraş-Severin a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, 139, dar şi cel mai mare număr de decese, 8. De asemenea, medicul a subliniat că în spitalele din judeţul Caraş-Severin, dar şi în întreaga ţară nu mai sunt paturi la secţia Anestezie-Terapie Intensivă.

Comentarii

comentarii