15 cetăţeni din Irak şi Siria opriţi la frontiera cu Serbia in zona Oravita

15 cetăţeni din Irak şi Siria opriţi la frontiera cu Serbia in zona Oravita. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – judeţul Caraş Severin au depistat 15 cetăţeni din Irak şi Siria , care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

În data de 03.04.2020, ora 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oraviţa – judeţul Caraş Severin au depistat, în localitatea de frontieră Comorâşte, 15 persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. Cei cincisprezece au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele 15 persoane sunt cetățeni din Irak şi Siria, dintre care 12 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între şase luni şi 5 ani. Întrucât unul dintre adulți a acuzat o stare de rău, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea acordării de îngrijiri medicale. În prezent, starea lui de sănătate este stabilă şi se află la sediul sectorului poliţiei de frontieră.

15 cetăţeni din Irak şi Siria opriţi la frontiera cu Serbia in zona Oravita. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.  Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comentarii

comentarii