150 de politisti au aplicat 430 de sanctiuni in 3 zile

150 de politisti au aplicat 430 de sanctiuni in 3 zile. Acțiuni ale polițiștilor pe drumurile publice din județ în acest sfârșit de săptămână. În perioada 01-03 mai 2020, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 430 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic care nu au respectat normele rutiere. De asemenea, au fost reținute și retrase 27 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În ultimele 72 de ore, 150 de poliţişti rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă regulile rutiere atunci când se deplasează pe drumurile publice și pentru impunerea respectării normelor legale pe timpul stării de urgență.

În urma acțiunilor, poliţiştii au aplicat 430 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 331 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

150 de politisti au aplicat 430 de sanctiuni in 3 zile. 4 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și un conducător auto care a folosit telefonul mobil la volan, au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, în total, pentru abaterile constatate, fiind reţinute în vederea suspendării, 18 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

13 conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 3 privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

150 de politisti au aplicat 430 de sanctiuni in 3 zile. Polițiștii cărășeni continuă să acționeze integrat, împreună cu reprezentanții celorlalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Comentarii

comentarii