200 de burse pentru elevii care vin la Reșița să învețe meserii în școlile locale

Patru consilieri locali au inițiat un proiect de hotărâre prin care sprijină elevii din școlile profesionale și liceele tehnologice.

Proiectul presupune acordarea unui număr de 200 de burse în valoare de 100 de lei pe lună pentru fiecare elev care studiază în învățământul profesional sau învață o meserie în liceele tehnologice din Reșița și care vin exterior, sunt cazați în internatele școlare și iau masa la cantinele școlilor. Practic această sumă este menită să acopere aceste cheltuieli ale elevilor veniți din alte localități.

”Ne-am gândit ca în acest mod să atragem un număr cât mai mare de elevi din exterior către oferta școlară de pe plan local, având în vedere că oferta școlară pe plan județean este destul de vastă și reprezintă o concurență, numărul de elevi este într-o continuă scădere și am considerat că aceasta este o primă măsură prin care am putea atrage un număr cât mai mare de elevi către Reșița”, a precizat Mădălina Chiosa, unul dintre consilierii locali care au inițiat acest proiect.

Totodată, acest sprijin are ca scop promovarea învățământului profesional și învățământului din liceele tehnologice unde tinerii pot deprinde o meserie, deoarece foarte mulți elevi merg spre învățământul teoretic iar cel profesional și tehnologic are mai puțini elevi.

Bursele se vor acorda după criterii de frecvență la cursuri și rezultatele obținute în timpul anului școlar și nu se vor lua în considerare veniturile familiilor din care provin elevii, nefiind burse sociale.

Comentarii

comentarii