Mare sărbătoare creștineasca în Săptămâna Luminată – Sobor de preoți la Sfințirea apei de Izvorul tămăduirii la Bocșa VIDEO

Credincioșii au participat în număr mare la Mănăstirea „Sf. Ilie de la Izvor” din Bocșa la slujba de sfințire a apei cu prilejul praznicului Izvorului tămăduirii, sărbătorit de Biserica Ortodoxă în vinerea din Săptămâna Luminată.

Istoria izvorului de la Bocșa Vasiova începe în 1850, când un miner, rămas orb în urma unui accident în mină, şi-a recăpătat vederea în mod miraculos după ce s-a spălat pe ochi cu apă de la izvor, chiar în ziua Sfântului Ilie. Împreună cu tatăl său au zidit cu piatră izvorul şi, de atunci, în fiecare an, oamenii vin în număr mare în pelerinaj la Mănăstirea de la izvor.

Chiar în fața izvorului, după Sfânta Liturghie, preoții au sfințit apa și apoi au împărțit-o credincioșilor.

 În fiecare an, în prima vineri de după Paști, creştin-ortodocşii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, pe Hristos Cel Înviat, ca Izvor al vindecărilor, apoi pe Maica Domnului, ca persoană care Îl poartă pe Fiul ei, devenind astfel și ea izvor de tămăduire.

Comentarii

comentarii

One thought on “Mare sărbătoare creștineasca în Săptămâna Luminată – Sobor de preoți la Sfințirea apei de Izvorul tămăduirii la Bocșa VIDEO

Comments are closed.