2014, un an dificil pentru Instituția Prefectului – La ceas de bilanț

Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2014. După declarațiilor reprezentantului Guvernului în teritoriu, Silviu Hurduzeu, anul trecut a fost unul dificil pentru instituția pe care o conduce.

Printre evenimentele care au făcut ca anul 2014 să fie unul mai puțin liniștit au fost evenimetele meteorologice. Nenumărate episoade de inundații care nu s-au soldat cu victime omenești dar care au produs pagube materiale, limitate datorită intervenției promte a instituțiilor statului, după cum a ținut să precizeze prefectul Silviu Hurduzeu. Coduri galbene și portocalii dar chiar și cod roșu de inundații au fost pe lista evenimentelor din anul precedent. Comisiile constituite la nivelul Prefecturii au evaluat situația calamităților produse în județ și pe baza acestor evaluări Guvernul a alocat județului suma de 9 milioane de lei pentru refacerea efectelor calamităților.

”Pe de altă parte mă bucur că în anul 2014 în județul Caraș-Severin au intrat sume foarte mari de bani. Fie că au fost proiecte de hotărâri inițiate de Instituția Prefectului, fie că au fost rectificări, fie că au fost bani pe Legea 165, la sfârșitul anului 2014 am putut înainta la Agenția Națională de Cadastru documentația ca unitățile administrativ teritoriale să primească bani”, a mai precizat Silviu Hurduzeu.

S-a mai amintit și despre banii care au venit pentru refacerea sistemelor de încălzire pentru școlile din Reșița, dar și bani pentru refacerea blocului explodat de pe Aleea Gugu, sau sumele pentru foștii abonați CET care au avut nevoie de susținere materială în urma unor anchete sociale, pentru achiziționarea de centrale termice.

Printre prioritățile pe care Instituția Prefectului județului Caraș-Severin și le-a propus pentru anul 2015, pe lângă activitatea de bază, se află obținerea unei finanțări de la Ministerul Dezvoltării pentru amenajarea și refacerea școlile din județ care nu au aviz de funcționare în prezent. Tot pentru anul 2015 se urmărește introducerea de internet în 29 de localități din mediul rural, un proiect cu finanțare europeană, precum și investiții în stațiunea Băile Herculane.

Comentarii

comentarii