Diverse

23 de incendii cu 300 de hectare arse in 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru s-au înregistrat mai multe incendii de vegetație uscată și miriști. Am intervenit la 23 de astfel de incendii, cu peste 120 de pompieri militari, fiind afectate aproximativ 300 de hectare de teren.

Cea mai afectată zonă a fost pe raza localității Carașova unde au ars aproximativ 200 de hectare de vegetație. Din cauza terenului greu accesibil, autospecialele de stingere nu s-au putut apropia de zona de ardere și s-a intervenit cu lopeți și pliciuri.

Intervențiile au fost îngreunate și de vântul puternic care a favorizat extinderea rapidă a incendiilor de vegetație. De ieri, din jurul orei 12.00, până azi, la ora 08.00, județul nostru a fost sub atenționare de cod galben de vânt.

Facem apel către cetățeni să renunțe la aceeastă practică de igienizare a terenurilor, deoarece provoacă o serie de efecte negative asupra solului, asupra mediului și poate avea consecințe grave și asupra comunității prin producerea de pagube materiale în cazul în care se extind și la gospodării.

Arderea resturilor vegetale se face cu respectarea prevederilor legale, după obținerea permisului de lucru cu focul de la Primărie, avizului de la Garda de Mediu, și cu luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți. Efectuarea acestei activități, în alte condiții decât cele prevăzute de lege, se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 lei.

Comentarii

comentarii