28 februarie – Ziua Protecției Civile

Cu prilejul sărbătoririi a 90 de ani de  Protecție Civilă în România, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “SEMENIC” al județului Caraș-Severin, în prezenţa oficialităţilor administraţiei publice județene și locale, a avut loc un ceremonial militar-religios.

Tot în cadrul acestor manifestări festive, pentru modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătirea profesională și comportarea demnă, au fost înaintate în grad, înaintea expirării stagiului minim în grad, următoarele cadre militare:

  • în gradul de căpitan – locotenent Ifrim Lucia;
  • în gradul de maistru militar clasa I-a – maistru militar clasa a II-a Vlădășel Eugen;
  • în gradul de plutonier adjutant – plt.maj. Negovan Ovidiu, plt.maj. Stroca Marius Petrică și plt.maj. Ursu Lică Ciucuran.

Manifestările dedicate Zilei de 28 februarie au fost urmate de prezentarea tehnicii de intervenţie şi executarea unor exerciţii demonstrative, în cadrul acțiunii “Ziua Porților Deschise”. Cei interesați de activitatea salvatorilor au avut posibilitatea să vadă îndeaproape autospecialele folosite în misiunile operative și au primit informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență. 

Comentarii

comentarii