3 criterii de avut în vedere când alegi cădița de duș

Băi lungi și relaxante în cadă sau duș rapid pentru că ești mereu în criză de timp? Dacă te afli în cea de-a doua categorie, va trebui să acorzi o atenție deosebită alegerii cădiței de duș potrivite pentru baia ta.

Dacă ți-ai cumpărat de curând o casă pe care vrei să o reamenajezi sau dacă pur și simplu vrei să schimbi cabina de duș este nevoie să te documentezi puțin înainte deoarece reprezintă o investiție pe termen lung. Pentru început, e bine să știi că există două tipuri de sisteme de duș: cele tradiționale, care au cădiță și sistem clasic de scurgere a apei și cele moderne, de tip walk-in, care sunt mai degrabă un paravan pentru duș și care folosesc rigole de duș pentru scurgerea apei.

Iar pentru că cea de-a doua categorie nu presupune un efort de decizie prea mare, în rândurile următoare ne vom concentra pe descrierea criteriilor conform cărora poți alege cădița de duș perfectă pentru tine.

  1. Materialul

Materialul din care este confecționată cădița de duș joacă un rol foarte important pentru că îl vei folosi zilnic, așa că trebuie să fie rezistent, în primul rând, de calitate și care să îndeplinească și criteriile de confort și încadrare în designul general al băii.

Cele mai folosite materiale sunt: ceramica, acrilul, compozitul sau marmura sintetică. Vom prezenta, pe scurt, avantajele fiecărui tip de material.

Cădițele de duș din ceramică sunt recomandate deoarece sunt foarte rezistente în timp și nu vei avea probleme în ceea ce privește degradarea lor. De asemenea, sunt prevăzute cu o suprafață antiderapantă și întreținerea lor nu ridică probleme. Dacă ar fi să menționăm și dezavantaje, putem spune că nu se instalează prea ușor, din cauza greutății, dar și faptul că ceramica este mai rece decât alte materiale.

Cădițele de duș din acril sunt foarte populare datorită raportului bun calitate-preț, dar și faptului că este versatil, având ocazia să alegi dintr-o varietate de forme șși de modele. Mai mult, nu este un material rece, așa că adaugă un plus de confort băii pe care urmează să o faci și își păstrează culoarea și luciul în timp. În ceea ce privește dezavantajele, cădița din acril se poate deforma dacă nu este instalată corect și dacă nu are o bază ranforsată bine.

Cădițele de duș din compozit rezistă la temperaturi mari, de până la aproximativ 300 de grade Clesius și sunt disponibile în mai multe culori. Materialul este obținut din combinația a cel puțin două substanțe minerale, în funcție de ce decide producătorul. Este de calitate și are o bună durabilitate, însă este mai scump decât acrilul, de exemplu. Compozitul blochează infiltrațiile de apă și are proprietăți antibacteriene și antifungice, însă un dezavantaj al materialului este faptul că întreținerea lui este destul de dificilă și este casant, așa că ai grijă cum îl montezi.

Cădițele de duș din marmură sintetică sunt extrem de elegante și de durabile și materialul face față cu brio umidității ridicate din camera de baie. Ele se potrivesc și dacă ai ales un design modern pentru baia ta și dacă ai ales unul clasic. Dezavantajul ar fi prețul destul de mare, însă ține cont că nu schimbi prea des cădița de duș și privește-o ca pe o investiție.

  • Forma

În ceea ce privește aspectul, există mai multe tipuri de cădițe de baie, printre care: dreptunghiulare, asimetrice, semirotunde și pătrate. Alege-le în funcție de preferințele tale, dar și de spațiul de care dispui, asftfel:

  • Pe cele dreptunghiulare sau pătrate, amplasează-le pe lungimea peretului sau colțul camerei
  • Pe cele semirotunde folosește-le doar pe colțul peretelui
  • Pe cele asimetrice alege-le în funcție de stilul cabinei de duș și al băii.
  • Culoarea

Și culoarea este un criteriu demn de luat în seamă atunci când vrei o cădiță pentru duș, chiar dacă inițial tindem să nu îi acordăm prea mare importanță. Din fericire, ai de unde să alegi, cele mai populare culori fiind: bej, alb, gri și negru. Armonizează-le ținând cont și de celelalte piese de decor și de mobilier din camera de baie.

Spor la amenjat și la relaxare!

Comentarii

comentarii