3 incendii pe zi in Caras Severin VIDEO

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit ieri si astă noapte în jurul Reșiței si in sudul judetului Caras Severin. Doar între Macesti – Moldova Noua si Lipcova, flăcările au ars peste 30 de hectare de fâneață, livezi, vegetație uscată și amenințau pădurea din apropiere.

De la începutul lunii octombrie, peste 30 de incendii de vegetație au mistuit circa 120 ha din suprafața județului Caraș-Severin și ar fi putut provoca pagube mari.

Pentru limitarea efectelor și stingerea acestor incendii au acționat în jur de 170 de persoane, din care peste 130 de pompieri militari și aproximativ 40 membrii SVSU.

Din cauza terenului accidentat și a depărtării de șosea, cel puțin 5 km, focul a fost stins doar cu lopețile și pliciurile confecționate de pompieri. Ca de obicei, cauza incendiului o reprezintă focul deschis – mai exact – incendierea voită a fânețelor și terenurilor pentru a scăpa de iarbă uscată, lucru total interzis de lege.

Deși povestea cu focurile și pompierii se repetă de ani buni, până acum în Caraș- Severin nu a fost prins nici un vinovat care a provocat incendiul.

Dacă folosiți focul deschis în spații deschise vă recomandăm să nu îl lăsați nesupravegheat și să aveți la îndemână mijloace de primă intervenție (recipiente cu apă, stingătoare).
NU aprindeți focul în condiții de vânt, iar dacă după aprindere simțiți o întețire a vântului, luați măsuri pentru stingerea imediată.

În cazul în care izbucnește un incendiu, apelați imediat 112 sau Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității pe raza căreia vă aflați.

ISU Caras Severin

Comentarii

comentarii