3 modalităţi inedite de gambling!

Pariurile au cu siguranţă o istorie indelungata. În Mesopotamia se paria pe animale în timp ce Imperiul Roman era renumit pentru jocurile cu zaruri pe care soldaţii români nu se sfiau să le joace în expediţiile de cucerire pe care le desfăşurau. De-a lungul timpului, umanitatea şi-a pus amprenta asupra jocurilor de noroc, aşa că acum avem acum la dispoziţie o întreagă paletă de pariuri pe care orice jucător le poate aborda. Între aceste variate pariuri îşi fac loc şi câteva mai puţin cunoscute dar la fel de interesante şi care pun la încercare norocul fiecăruia dintre noi, pariuri despre care vom face vorbire în rândurile care urmează.

Cap sau pajură

Poţi accesa oferta unui online casino şi alege cele mai bune jocuri. Ţi se desfăşoară în faţa ochilor sute dacă nu chiar mii de sloturi, jocuri de masă, sisteme loteristice, lozuri răzuibile şi orice ar crede de cuviinţă o platformă online să îţi pună la dispoziţie. Poţi alege orice doreşti din această impresionantă ofertă şi să treci imediat la joc pentru că deja ai selectat jocul favorit. Dar ce-ai zice dacă ai avea posibilitatea să pui pariu pe un joc care sigur că o să îţi trezească amintiri plăcute, joc pe care îl cunoşteai în copilărie sub denumirea de Cap sau Pajură?

Este poate cel mai simplu joc de noroc pe care îl cunoşti dar care lasă loc pentru pariuri incitante. Jocul presupune ca un jucător desemnat să arunce în sus o monedă şi să o lase să cadă pe caldarâm. Rezultatul nu poate să fie decât cap sau pajură, una dintre cele 2 faţete ale monedei aruncate. Pariurile sunt simple, câştigătorul va trebui să ghicească pe care faţă va ateriza moneda şi îşi va însuşi câştigul. De obicei pariurile pentru acest joc presupun o cotă de 1:1, adică ai pariat 10 RON şi dacă ai nimerit faţa monedei vei câştiga 10 RON suplimentari.

Asta lucru nu înseamnă că pariurile nu pot varia, în funcţie de numărul participanţilor la joc şi de bugetul acestora pariurile se pot ajusta în conformitate cu dorinţele acestora. Jocul place atât pentru simplitatea sa debordantă dar mai ales pentru rapiditatea cu care pariurile se succed, câştigurile fiind practic alocate instantaneu.

Mahjong

Poporul chinez s-a făcut remarcat în istoria omenirii prin multiplele invenţii pe care le-a da umanităţii, dintre care cea mai importantă a fost fără nicio discuţie hârtia de scris. La fel de inventivi s-au dovedit şi în privinţa entertainmentului, oferind întregului mapamond jocuri care se practică şi în ziua de astăzi. Cel mai bun exemplu este chiar Mahjong. Acesta îşi are originea în timpul dinastiei Qing şi se joacă cu un număr de 4 jucători care au la dispoziţie 144 de pietre împărţite în 3 seturi distincte, 36 de pietre cu caractere, 36 cu bambusuri şi încă 36 cu cercuri la care se adăugă şi pietre cu dragoni.

Modul de joc este unul similar cu jocul de remi, fiecare jucător extrăgând de pe masa de joc 36 de piese pe care le aranjează în faţa lui pe 2 rânduri urmând ca jocul să înceapă cu prima decartare. Sunt o mulţime de termeni care se folosesc în joc, termeni pe care nu îi poţi deprinde fără o prealabilă cunoaştere a jocului şi a semnificaţiei pe care fiecare piatră o are. În final trebuie să ştii ca Mahjong este un joc care îşi declară învingătorul în funcţie de scorul obţinut la final şi că există nu mai puţin decât 81 de modalităţi distincte care-l pot încheia.

Handgame

Jocul este puţin cunoscut în Europa pentru că este propriu triburilor indiene din America şi presupune să ghiceşti ce se afla în mâna adversarului. Jocul se poate practica în 2 dar varianta cea mai uzitată este cea în care 2 echipe de 2 jucători îşi dispută supremaţia. Din acest punct, o echipă va fi numită ghicitoare şi cea de-a doua ascunzătoare. Aşa cum se deduce cu uşurinţă o echipă trebuie să ascundă ceva în mâini şi cealaltă să ghicească ce se ascunde acolo. Acel ceva reprezintă 2 perechi de pietre, pe care jucătorii le numesc oase, care au o caracteristică unică, unul este simplu în timp ce celălalt este dungat la care se adăugă şi aşa numitele bastoane, care vor ţine în final evidenta scorului înregistrat.

Există o mulţime de variaţii ale acestor pietre de joc, pentru că ele diferă în funcţie de zona geografică sau de influenţa tribului care îl practică. Ca gameplay, nu trebuie să ai aşteptări prea mari pentru că jocul este cu adevărat unul extrem de simplist. Cele 2 echipe se poziţionează faţă în faţă şi se desemnează care este echipa ghicitoare şi cea care ascunde oasele. Fiecare jucător va ascunde într-o mână câte un os, echipa adversă având sarcina de a ghici felul acestuia.

Dacă acţiunea de ghicit reuşeşte, echipa care a ascuns se transformă în echipa ghicitoare, predând oasele deţinute. Se inversează rolurile până când o echipă va deţine toate bastoanele puse în joc fiind desemnată câştigătoarea jocului. În triburile indiene miza era cu reală, pentru că de obicei cele 2 echipe reprezentau 2 triburi distincte care pariau fiecare ce avea mai de preţ pe echipa câştigătoare. În acest fel se pierdeau sau se câştigau cantităţi importante de hrană, de ţesături sau chiar de animale, în funcţie de posesiunile fiecărui trib în parte. Ideea s-a perpetuat şi în zilele noastre, însă bunurile au fost înlocuite cu bani şi există indicii clare că se practică şi acum în comunităţile specifice din America.

Concluzie

Cu siguranţă că aceste 3 jocuri reprezintă modalităţi inedite de joc, altele decât cele cu care eşti obişnuit în mod curent. Sunt precursoarele jocurilor moderne de noroc şi trebuie să le priveşti din această perspectivă şi chiar să le joci pentru divertisment. Vei avea parte de distracţie şi nu în ultimul rând vei aduce un prinos de recunoştinţă înaintaşilor care le-au jucat cu pasiune!

Comentarii

comentarii