325 De contravenţii şi dosare penale ,,la rutieră”

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au desfăşurat acţiuni în perioada 7-9 iulie a.c., pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi a consumului de alcool.

În cadrul acţiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere produse ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, au fost constatate 4 infracţiuni şi aplicate 325 de sancţiuni contravenţionale. Din acest total, 231 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 12 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare şi 81 pentru alte abateri.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la peste 72000 lei.
De asemenea, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost reţinute 17 permise de conducere (12 pentru depăşiri neregulamentare, unul pentru consum de alcool şi 4 pentru alte abateri) şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Comentarii

comentarii