3,5 milioane de români au plecat din țară, iar alții își fac bagajele

România se confruntă cu cea mai mare criză a forței de muncă de după 1990, iar specialiștii afirmă că acest deficit este mai grav decât o criză financiară.

Politicile economice și sociale aplicate cu dispreț față de oameni, în ultimii 28 de ani, s-au “răzbunat”. România se confruntă cu cea mai mare criză a forței de muncă din istorie. Asta, în timp ce plătește sute de mii de ajutoare sociale din banii publici. Mulți angajatori care și-au ținut angajații la limita cea mai de jos a salariilor zeci de ani ar plăti mult mai mult în prezent, dar nu mai au cui.

Datele oficiale arată că 3,5 milioane de români au plecat în străinătate pentru a-și face o viață mai bună. Iar specialiștii spun că această criză de personal este abia la început. Exodul românilor continuă în ritm alert. Confruntați cu realitatea situației, politicienii mint, afirmând că mulți români vor să se întoarcă în țară, după ce s-au mărit salariile. În realitate, diaspora nu dă doi bani nici pe declarațiile politicienilor, nici pe promisiunile lor. Lumea a așteptat prea mult o schimbare reală în bine, în timp ce i-a fost tot mai rău. Iar la cum arată situația, nimeni nu vrea să se întoarcă. În schimb, foarte mulți se pregătesc să plece.

Potrivit datelor prezentate de Fundația Romanian Business Leaders (RBL), peste 3,4 milioane de români au părăsit țara în ultimul deceniu. Ei au trimis în țară, în acest interval, circa 55 de miliarde de euro.

Au trimis în țară 55 de miliarde de euro

S-a ajuns, astfel, ca migraţia să fie una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă țara, alături de lipsa infrastructurii.„Problema nu mai este doar că o parte de români a plecat, problema este că pleacă tot timpul oamenii, iar ritmul de întorcere este foarte redus, în timp ce statisticile și prognozele arată destul de prost. ………..

Citeste tu mai departe aici: https://romanialibera.ro/economie/35-milioane-de-romani-au-plecat-din-tara-iar-altii-isi-fac-bagajele-733679

Comentarii

comentarii