UPDATE 4 Oameni reținuți și 4 case, 3 masini, 2 mopede și un ATV sechestrate de procuratură

UPDATE ora 18

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea inculpaților Covaci Marinel, Covaci Dorel Florin, Muntean Gheorghe si Sau Ioan pe o perioada de 30 de zile. Inculpata Covaci Nicoleta și alți 6 inculpați vor fi cercetați sub control judiciar.

Procuror George Bucurică

În urma celor 19 percheziții efectuate în data de 02.07.2015, au fost ridicate aproximativ 100.000 țigarete de contrabandă, o mașină artizanală de fabricat țigarete, precum și mai multe obiecte și înscrisuri relevante pentru cauză. A fost instituit sechestru judiciar pe 4 imobile, 3 autoturisme, un ATV și 2 motocicluri.

Tot o dată, au fost puși sub învinuire 11 suspecți, iar pentru 4 dintre aceștia, au fost emise ordonanțe de reținere pe 24 de ore – urmând ca în cursul zilei de astăzi, procurorul să sesizare judecatorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

Perchezițiile sunt parte a dosarului cu numele de cod ,,La Famiglia” aflat în instrumentarea unei echipe mixte formate din procuror și 4 ofițeri de politie judiciară din cadrul Poliției de Frontieră și Poliției Oravița şi are ca obiect săvârșirea în forma continuată a membrilor familiei Covaci a infracțiunilor de contrabanda calificată constând în comercializarea țigărilor de contrabandă.

Tigarile erau achiziționate de la cetățeni sârbi care le introduceau ilegal în România și erau comercializate, fie direct de suspecti membrii familiei Covaci în zona Pieței Oravița, fie prin suspecți care dețineau afaceri de familie în localitățile învecinate.

După judecarea cererii, vom reveni cu amănunte privind motivarea propunerii de arestare.

Purtător de cuvânt, procuror Bucurica Radu George

Comentarii

comentarii