50 de localitati din Caras Severin fara curent electric din cauza zapezii VIDEO

La peste 30 de ore de când în Caras Severin ninge continuu, mii de abonaţi din aproape 50 de localităţi nu au energie electrică. Drumul judeţean 582E este închis pe tronsonul Brebu Nou – Slatina Timiş, din cauza condiţiilor meteo deosebite, trei stâlpi de curent s-au prăbuşit, iar 19 copaci au căzut pe carosabil şi pe autoturisme.
De asemenea, circulaţia feroviară spre Bucureşti şi Oltenia a fost întreruptă între staţiile Topleţ şi Valea Cernei. Nici spre Timişoara nu circula nici un tren din cauza copacilor căzuţi pe linia ferată.

La nivelul E-Distribuţie Banat, începând cu ora 8, a fost declarată stare de criză, după ce, din cauza condiţiilor meteo deosebite, cod portocaliu şi galben de ninsori, viscol în rafale de vânt puternic, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Banat. Printre cauzele care au dus la această situaţie se numără fire şi copaci rupţi sub greutatea zăpezii depuse, izolatori sparţi, conductoare contorsionate. 

Subunităţile de intervenţie au efectuat misiuni de patrulare pentru identificarea eventualelor persoane fără adăpost, în pericol să ajungă în stare de hipotermie din cauza condiţiilor meteorologice periculoase”. În acelaşi timp, se continuă şi misiunile de verificare a modului în care se asigură permanenţa la nivelul primăriilor din judeţ, de către personalul din cadrul Inspecţiei de prevenire din ISU Semenic.
 
Pe perioada Codului portocaliu, la nivelul ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin, Grupa operativă rămâne activată, iar efectivele pompierilor militari sunt pregătită să intervină în sprijinul cetăţenilor afectaţi de fenomenele meteo periculoase.

Comentarii

comentarii