591 De sancțiuni contravenționale – 454 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză

591 De sancțiuni contravenționale – 454 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. În perioada 08-10 mai a.c., polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 600 de sancțiuni contravenționale, celor care nu au respectat regulile rutiere. De asemenea, au fost reținute și retrase 52 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În ultimele 72 de ore, 150 de polițiști rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.
Totodată s-a acționat și pentru impunerea respectării normelor legale pe timpul stării de urgență.

În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 591 de sancțiuni contravenționale, dintre care 454 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

591 De sancțiuni contravenționale – 454 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Alte 45 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

16 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și  1 conducător auto care a folosit telefonul mobil la volan au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce.
 În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 43 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

28 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce conduceau autoturismele, depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză.
În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere, una privind conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat și cea de-a doua privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

591 De sancțiuni contravenționale – 454 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. În această perioadă, nu a fost înregistrat niciun accident rutier pe drumurile publice din județ.

Exemple:

Azi-noapte, în jurul orei 03.45, polițiștii au observat un autoturism care circula cu viteză pe DN 58B, pe raza orașului Bocșa.
Coducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor, iar în încercarea de a scăpa, s-a împotmolit cu mașina într-o zonă cu vegetație de pe marginea străzii 1 Mai.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 23 de ani din Ocna de Fier, care avea o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, concentrație rezultată la testarea cu aparatul etilotest.

Acesta a fost imediat condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea regulilor în perioada stării de urgență și s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

591 De sancțiuni contravenționale – 454 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Polițiștii cărășeni continuă să acționeze integrat, împreună cu reprezentanții celorlalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale pe timpul stării de urgență, prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Comentarii

comentarii