66 din cele 219 de locuri au fost ocupate la şcoala duală din Reşiţa după prima etapă de înscriere

66 de locuri au fost ocupate la şcoala duală din Reşiţa după prima etapă de înscriere. Anul acesta în municipiul de pe Bârzava sunt disponibile 219 locuri pentru diverse specializări la cele trei unităţi de învăţământ reşiţene: Colegiul Tehnic, Colegiul Tehnic Cărăşan şi Colegiul Economic al Banatului Montan.

219 locuri au fost alocate anul acesta învăţământului dual reşiţean. Absolvenţii au putut alege următoarele meserii: operator CNC, sudor, electrician, lăcătuş, confecţioner, instalator, tâmplar, zugrav, comerciant-vânzător, bucătar, ospătar, lucrător hotelier. Deşi elevii care optează pentru această formă de învăţământ beneficiază de bursă de 200 lei de la stat şi 200 lei de la angajator; cazare și masă gratuite; masă caldă la practică; transport la și de la locul de practică; vestimentație de practică; asigurare şi rechizite școlare; doar 66 de de absolvenţi de clasa a VIII-a au optat pentru şcoala duală. Pentru învăţământul profesional clasic au fost alocate 504 locuri dintre care 176 au fost ocupate.

O a doua etapă de înscriere la învăţământul dual se va derula în perioada 31 august – 3 septembrie. În Caraş-Severin clase de învăţământ dual funcţionează la Colegiul Tehnic, Colegiul Cărăşan şi la Colegiul Economic al Banatului Montan. Pentru anul şcolar 2018-2019 cele trei instituţii au încheiat contracte cu 18 agenţi economici.

Comentarii

comentarii