7000 de lei pentru o cursă prin pădure

Dacă ieri dimineață reușeau să dea o mână de ajutor la igienizarea stațiunii Semenic, după-amiază au continuat „curățenia în zonă” și au surprins patru pasionați de enduro care nu respectatau legislația privind folosirea ATV-urilor în arealul natural.

Jandarmii montani din cadrul Postului Văliug au identificat patru persoane care au ales să-și petreacă sfârșitul de săptămână în judeţul nostru, dar care nu au respectat legislația în vigoare folosind autovehicule de teren în fondul forestier.

Jandarmii montani, aflați în misiunea zilnică de patrulare în zona stațiunilor montane, au observat mai multe autovehicule de tip „Bughi” care au urcat pe o pârtie de schi, vizibil delimitată, unde există amplasat și un indicator care interzice folosirea acestora.

În partea de sus a pârtiei, jandarmii au reușit să oprească doi dintre cei patru bărbați pasionați de enduro, iar în urma celor constatate aceștia au fost sancționați cu 1000 de lei fiecare.

Celelalte doua persoane au fost așteptate la locul de cazarea pentru a li-se aduce la cunoștință faptul că au încălcat anumite norme de conviețuire socială pentru care vor fi sancționați contravențional cu suma de 1000 de lei. Unul dintre aceștia a devenit violent verbal, fiindu-i aplicată si o sancțiune de 3000 de lei.

Comentarii

comentarii