71 De inculpati au intrat pe mana DNA-ului si s-au ales cu puscarie in martie

În cursul lunii martie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 32 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 71 inculpați între care: doi magistrați (un judecător, un procuror ), un avocat, doi manageri unități medicale, un medic specialist, un director Finanțe la nivel județean, un lider confederație sindicală, un viceprimar oraş, un vicepreşedinte CJ, doi primari comună, un director unitate bancară, doi ofiţeri de poliție, etc.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 71 inculpaţi variază între 9 ani închisoare şi 1 an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa https://www.pna.ro  secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Comentarii

comentarii