76 de scaune de director si director adjunct libere va asteapta in Caras Severin

59 de unităţi de învăţământ din Caraş-Severin nu au funcţiile de director şi director adjunct ocupate prin concurs. Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin anunţă oreganizarea unui nou concurs pentru ocuparea celor 76 de funcţii vacante.

76 de funcţii de director şi director adjunct vor fi scoase la concurs pentru cele 59 de unităţi de învăţământ din Caraş-Severincare au vacante funcţiile de conducere. Conform calendarului de organizare şi desfăşurare a concursului în perioada 19 iunie-6 iulie va avea loc depunerea dosarelor, în intervalul 17-31 iulie se vor defăşura proba scrisă, evaluarea CV-ului şi interviul, iar în 2 august se vor afişa rezultatele.

„A apărut metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din învăţământul preuniversitar. Aceasta a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr, 3969 din 30.05.2017 şi a fost publicată în Monitorul Oficial. În toate unităţile şcolare a fost transmisă această metodologie, împreună cu calendarul de desfăşurare a probelor de concurs. Concursul are exact aceiaşi structură ca cel desfăşurat în iarnă, este vorba de trei probe: o probă scrisă, evaluarea CV-ului şi proba de interviu în care se prezintă oferta managerială şi scrisoarea de intenţie. La nivelul judeţului Caraş-Severin, în momentul de faţă, avem 76 de funcţii de director şi director adjuncţi care nu sunt ocupate prin concurs, iar în urma unei analize vom vedea dacă vor fi scoase toate la concurs sau în funcţie de condiţiile concrete, un număr mai mic, însă nu cu mult”, a declarat Adrian Doxan, inspector şcolar general ISJ Caraş-Severin.

La concursul din iarnă s-au înscris 149 de profesori pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct, dintre care 35% dintre candidați nu au reușit să să treacă de probele examenului.

Comentarii

comentarii