8 sfaturi pentru cel mai bun gin tonic

Cine nu adoră ginul tonic? Ușor și răcoritor, ca o briză într-un pahar, clasicul G&T este cel mai simplu și mai ușor cocktail de făcut acasă. Un gin tonic făcut cu Wembley este, de asemenea, însoțitorul perfect într-o seară caldă de vară sau iarna, lângă un șemineu.

S-ar putea să vă gândiți „Chiar am nevoie de cineva care să-mi spună cum să fac un gin tonic?” Totuși, diferența dintre un G&T bun și unul excelent este ca și cum ați compara mesele rafinate cu o cină precongelată.

Un pic de istorie

Clasicul gin tonic este o întâmplare istorică. Chinina, extractul amar din arborele cinchona, a fost folosit ca prevenție împotriva malariei încă din secolul al XVIII-lea. Dar a fost nevoie de coloniștii britanici din India de la sfârșitul secolului al XIX-lea până la începutul secolului al XX-lea pentru a confecționa un G&T modern. Aceștia au descoperit că, amestecând chinina amară cu gin, zahăr și sifon, aceasta a devenit mai plăcută la gust.

Sfat 1: Alegeți paharul potrivit

Tendința actuală în sticlăria de gin este paharul spaniol Copa de Balon. Cu forma sa de balon, există mai mult spațiu pentru gheață, garnitură, gin și tonic.

Paharul tradițional Collins are și el încă susținătorii săi. Forma sa înaltă păstrează efervescența tonicului. Există mai puțin spațiu pentru a fi creativ cu garnitura dvs., dar dacă sunteți genul de persoană căreia nu-i place o crenguță de rozmarin, atunci când luați o înghițitură de cocktail, acesta ar putea fi paharul pentru dvs.

Sfat 2: Răciți paharul

Un G&T extraordinar trebuie să fie cât mai rece posibil și un pahar cald va strica acest lucru. Condensul pe exteriorul unui pahar Copa de Balon este o priveliște minunată. Încercați să păstrați paharul la congelator.

Sfat 3: Alegeți-vă cu atenție gheața

Primul ingredient care va intra în pahar va fi gheața. Există doar 4 ingrediente într-un G&T: gheață, gin, tonic și garnitură. Deci, fiecare trebuie să fie extrem de bun. Gheața tulbure poate strica aspectul cocktailului dvs. Gheața curată, limpede este fabuloasă și arată minunat.

Dacă faceți cocktailul acasă, utilizați o tavă cu cuburi de gheață care face cuburi mari. Acestea vor rezista mai mult timp înainte de a se topi în băutura dvs. și o va menține mai rece mai mult timp.

De asemenea, puteți cumpăra online truse de cuburi de gheață care promit producerea de gheață limpede. Acestea funcționează atâta timp cât urmați îndeaproape instrucțiunile.

Sfat 4: Fiți selectiv în alegerea ginului

Acest sfat este mai greu de urmat decât pare. Există peste 5000 de ginuri din care puteți alege. De unde știți care va face un G&T grozav?

Acesta este momentul în care vă puteți distra, încercând diferite ginuri până găsiți câteva sau mai multe care vă plac. De-a lungul timpului, veți ajunge să vă cunoașteți gusturile și să știți ce ginuri vă vor plăcea, indiferent dacă sunt fructate, florale, condimentate, dulci sau sărate.

Sfat 5: Păstrați-vă ginul rece

Unii oameni își țin ginul la congelator. Acesta, care se situează de obicei la aproximativ 40% ABV (alcool în volum), nu va îngheța. Desigur, dacă aveți mai mult de 50 de ginuri în cabinetul de gin acasă, să găsiți spațiu pentru toate în congelator este imposibil. Răcirea sticlei preferate pentru seara respectivă la frigider este răspunsul.

Sfat 6: Fiți selectiv în alegerea tonicului

Da. Este la fel de important să vă alegeți tonicul corect, ca și ginul. Există o mulțime de tonice din care puteți alege. Poate nu atât de multe ca ginurile, dar suficient pentru a face gama și alegerea destul de amețitoare. Din nou, este o chestiune de experimentare, până când găsiți câteva sau unul special care vă place.

Sfat 7: Folosiți cantitățile potrivite

Au trecut vremurile în care un barman vă turna o singură măsură de gin, doar pentru a-l îneca într-un tsunami de tonic. În zilele noastre, barmanii vă pot înmâna o sticlă de tonic cu porția de gin, pentru a vă permite să vă turnați cantitățile potrivite pentru propria dvs. satisfacție. Acestea fiind spuse, este prea ușor să comiteți și acasă aceeași infracțiune de a dilua toată aroma unui gin bun cu prea mult tonic.

Deci, cât înseamnă prea mult? Un raport bun pentru a începe este 1:2. 1 parte gin la 2 părți tonic. Acest lucru funcționează la aproximativ 30 ml de gin până la 60 ml de tonic. S-ar putea să pară puțin slab într-un pahar Copa de Balon. În acest caz, dublați cantitățile.

Dacă acest cocktail este prea tare pentru gustul dvs., încercați un raport de 1:3. Mai mult decât atât și nu merită să folosiți un gin artizanal cu o aromă unică, deoarece nu îl veți simți.

Sfat 8: Folosiți garnituri proaspete

Ierburile, citricele, condimentele sau orice altceva alegeți ca garnitură pentru ginul tonic ar trebui să fie cât mai proaspete.

Folosiți citrice organice, dacă puteți. Alternativ, introduceți citricele într-un vas cu apă fierbinte timp de câteva secunde, pentru a îndepărta stratul de ceară împreună cu substanțele chimice de conservare. Congelarea citricelor degradează aroma, la fel și deshidratarea acestora.

Comentarii

comentarii

One thought on “8 sfaturi pentru cel mai bun gin tonic

Comentariile sunt închise.