85 de copii români din Ungaria, în tabăra de la Sulina

În perioada 28 iunie -12 iulie 2015, un număr de 85 de elevi şi profesori însoţitori, din cadrul comunităţii româneşti din Ungaria, au participat, în două serii, la tabăra de vară de la Sulina, din România, fiind beneficiari ai programului de tabere ”Arc 2015”, finanţat de către Guvernul României, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, destinat copiilor şi tinerilor români de pretutindeni.
tabara (1)
La acest program au participat elevi de la şcoli unde învaţă copii ai românilor din Ungaria, respectiv de la şcolile din Micherechi, Gyula, Bătania, Chitighaz, Aletea, Săcal-Bedeu. Înaintea deplasării elevilor spre Sulina, Florin Vasiloni, consulul general al Românei la Gyula, a avut o reuniune cu participanţii la acest program, cărora le-a adresat un cuvânt de salut.
tabara (3)
Participanţii au beneficiat de transport , cazare şi masă în mod gratuit. Programul de tabere ARC îşi propune conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală românească, aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi facilitarea contactului între românii din diferite ţări, posibilitatea de a cunoaşte realităţile României şi accesul la valorile patrimoniului cultural românesc.
tabara (4)
În cadrul programului au fost incluse activităţi culturale, sportive şi educative, destinate să încurajeze comunicarea în limba română, să contribuie la realizarea unor schimburi de experienţă şi la crearea unor interacţiuni între cei 2.000 de tineri români de pretutindeni.

Comentarii

comentarii