Monden

9 Decembrie – Ziua Internaţională Anticorupție la ISJ CS

Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a stabilit în urmă cu 11 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie.

Semnată de România la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.

Data de 9 decembrie, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite Ziua Internaţională Anticorupţie, reprezintă un prilej pentru a ne aminti că trebuie să ne asumăm bătălia pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivel individual și instituțional. O societate curată nu poate deveni realitate fără asumarea principiilor etice, a transparenței şi a responsabilităţii propriilor acţiuni.

Cu această ocazie, la data de 8 decembrie 2014, Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin au organizat o activitate de diseminare a mesajelor de prevenire a faptelor de corupţie şi promovare a imaginii Direcției Generale Anticorupție.
Activitatea s-a desfășurat la sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, cu participarea unor ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție, a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin și a celorlalți inspectori școlari, având ca obiective: însuşirea unor cunoştinţe de bază privind prevederile legislative în domeniul faptelor de corupţie, familiarizarea cu specificul de competenţă al Direcţiei Generale Anticorupţie, precum și cunoaşterea modalităţilor concrete de sesizare a faptelor de corupţie.

Întâlnirea s-a finalizat cu o masă rotundă, cu tema Nu corupției în instituțiile de învățământ, în cadrul căreia au fost dezbătute unele aspecte concrete privind vulnerabilitățile la faptele de corupție la nivelul sistemului de învățământ.

Prof Ioan Moatăr ISJ CS

Comentarii

comentarii