EXCLUSIV VIDEO Peste 1500 de reșițeni au protestat aseară în fața Prefecturii

Așa cum au promis de ieri, resițenii au ieșit în stradă. La ora 19:30, în Piața 1 Decembrie erau strânse peste 250 de persoane. La ora 20 când a debutat oficial mitingul, în fața ,,micului altar” pe care ard lumânările compasiunii pentru cei pieriți acum o săptămână în cel mai tragic accident din ultimii 50 de ani, erau deja peste 250 de oameni. Este vorba de cei 32 de tineri care au pierit în chinuri groaznice, arși și otrăviți în incendiul de la Clubul Colectiv din București.

Tinerii și adulții de toate vârstele, au pornit pe jos din Govândari din zona Victoria. Un alt grup format din aproximativ 30 de tineri a pornit pe jos spre centrul orașului din zona Kaufland.
13
Numărul oamenilor din Piața 1 Decembrie a crescut de la un minut la altul – astfel că – la ora 21, în fața prefecturii erau peste 1500 de oameni. Oamenii au venit cu pantcarde, cu vuvuzele și fluiere și au scandat minute în șir- cu precădere împotriva clasei politice și a politicienilor care sunt considerați aproape cu toții niște politicieni corupți.
10
În jurul orei 21:30, peste 1000 de protestatari au pornit pe jos dinspre centrul orașlului spre cartierul Govândari.
3
Oamenii au îngenuncheat, s-au rugat, au spus ,,Tatăl nostru” și au păstrat un moment de reculegere în memoria celor morți în urmă cu o săptămână la ,,Clubul Colectiv”
8
Reșițenii au ieșit încă de aseară când aproximativ 100 de oamenii au mărșăluit pe jos din Centrul Civic și până în Parcul Tricolorului. Ei au scandat ,,Români, veniți cu noi! Iașiți din casă – Dacă vă pasă, Corupția ucide” si alte lozinci”

Comentarii

comentarii

3 thoughts on “EXCLUSIV VIDEO Peste 1500 de reșițeni au protestat aseară în fața Prefecturii

  1. Auziti dom” thomas, nu conteaza de unde am coborat, dar am coborat direct in Piata. Dumneata – se vede de la o posta ca probabil nici n-ai trecut pe acolo. Eu am fost si am vazut. Cu ochii mei, nu mi-au povestit altii. Eu am fost acolo. D-ta, probabil ca nu. Daca ati fi facut un mic calcul numarand un grup de cate 10 oameni si apoi ati fi ,,plasat” vizual acest grup in piata, ati fi putut aproxima numarul participantilor. Dar, aici aveti dreptate, nu conteaza cati au fost, conteaza ca au fost.   

  2. Doamna Liana te-ai dat jos de pe liană? Cei 1500 de participanți au primit bilet de intrare în piață, dacă nu știai. Primarul Stepanescu a dat ordin ca tot ce intră în piață să primească bilet de intrare. Acum că mai sunt vreo 20 de oameni care au sărit gardul, ajungând în fața prefecturii fără bilet, nu are rost să polemizăm asupra acestui caz. Mai mult decât atât, de câteva zile s-au făcut tabele nominale cu persoanele care vin în centru la protest, printre care erau și câțiva cipați înțepați. După numărătoarea ta inversă, credem că au fost 90% dintre reșițeni în stradă, probabil erau și decedați printre cei invitați sau neinvitați, printre cei cu bilete sau fără bilete. Ce mai contează, au fost reșițenii în stradă sau nu? Unii au numărat din doi în doi, sau din trei în trei, așa că numărul protestatarilor părea mult mai mare, dar n-a fost să fie. Poate next time!

  3. Daca acolo au fost doar 1500 de oameni, atunci inseamna ca nu stiti sa numarati. La un moment dat, piata din fata prefecturii a fost plina. De la fantana si pana la primarie.Deci, ce am numarat noi? Sau cum am numarat? Alti destepti au vazut doar vreo 1000. 

Comments are closed.