Hai la joc la Bocșa – Rugă de Paști de la Bocșa – tradiția merge mai departe și la oraș

Pentru a doua zi de Paști, bocsenii au parte de muzica bună şi distracţie. Cea de a doua zi de Paști, este rezervată petrecerii colective pentru locuitorii oraşului din cartierul Bocșa Română care au fost chemaţi la dans pe platoul de la Penny. Tradiționala Rugă de Paști de la Bocșa Română, le va oferit bocșenilor o seară de neuitat, cu dans, cântece și voie bună, cu ocazia celei de a doua zi de Paști.

,,Rugă este una cu tradiție. Această sărbătoare, care se organizează în fiecare an în a doua zi de Paști, este amintită și în versurile cunoscutului poet în grai bănățean, Tata Oancea. Acum, avem numai lucruri noi, artiști de renume, așa cum se obișnuiește de Paști iar scena, este una nouă, cea mai mare de acest fel din Caraș Severin” spune primarul Eugen Cismăneanțu.

Manifestările cuprind în prima zi un program artistic oferit de Zorica Savu şi formația lor. Ziua a doua, va cuprinde un spectacol folcloric oferit de Georgiana Vița și Alex Surdea alături de Ansamblul Timișul Junior.

Deschiderea oficială a rugii, așa cum se face ea în Banat,a vă fi făcută de preot, primarul Eugen Cismăneanțu și soția dânsului, alături de tineri și tinere, care vor deschide petrecerea cu ,,Hora de la Bocșa”

Evenimentul a fost organizat de Primăria Bocșa, împreună cu Consiliul Local și Casa de Cultură din oraș. Din zonă nu vor lipsi binecunoscutele tarabe și tonete unde veţi găsi de toate: de la mici și bere și până la vată pe băț sau chinezării și jucării din plastic.

Comentarii

comentarii