Ca la noi – la nimenea! Foștii consilieri locali au plecat acasă cu tot cu tabletele primite. Tabletele înapoi sau contravaloarea lor.

Foștii consilieri locali au plecat acasă cu tot cu tabletele primite pe când erau în funcție în vechea legislatură. Primarul Ioan Popa cere acum tabletele de la cei care nu le-au restituit până în momentul de față, sau plata contravalorii acestora.

Seviciul de achiziții publice din cadrul Primăriei Reșița a luat cu bani din bugetul local tablete pentru toți consilierii care au activat în fostul mandat al administrației locale, în anul 2012. Mai sunt însă foști consilieri care nu le-au înapoiat.

”La nivelul anului 2012 Consiliul Local a cerut ca vechile laptopuri care s-au folosit în 2008-2012 să fie înlocuite de tablete. Drept urmare s-au achiziționat tablete pentru Consiliul Local care s-au distribuit consilierilor locali. În 2016 li s-au cerut să se returneze. S-au întors câteva, parte distruse, parte nefolosibile. Mai sunt consilieri locali care nu și-au predat tabletele primite în vechea legislatură”, a precizat reprezentantul Biroului Achiziții Publice din cadrul Primăriei, Lucian Chiș. Acei dintre foștii consilieri care nu pot înapoia tableta primită vor suporta costul acesteia.

De asemenea, consilierii locali au beneficiat de telefoane mobile și abonamente pentru telefoane mobile.
”Am aflat de la foști consilieri locali că încă se mai plătesc la unele telefoane abonamentele. Am fost stupefiat să constat asta și acum 2 săptămâni l-am pus pe domnul Chiș să facă o verificare, să închidă toate abonmentele și să recupereze toate tabletele de la foștii consilieri locali”, a spus Ioan Popa, primarul Reșiței.

Comentarii

comentarii