Ambasadorul Marii Britanii, Excelența Sa Paul Brummell, la Resita VIDEO

Aflat pentru prima dată la Reșița, ambasadorul Marii Britanii la București, Excelența Sa Paul Brummell, a vizitat parcul industrial, o secţie a UCMR, Autoliv şi Universitatea Eftimie Murgu. La finalul zilei, într-o conferinţă de presă susţinuta la sediul primăriei, ambasadorul a dat asigurări că Marea Britanie, chiar dacă va ieși din Uniunea Europeană, va continua investițiile și legăturile comerciale cu statele din blocul comunitar.

”Am vizitat la Reșița două fabrici foarte diferite, Uzina Constructoare de Mașini Reșița, o companie istorică, înființată în secolul al XVIII-lea, care acum lucrează în special în sectorul hidroelectric, și o altă fabrică, Autolive, foarte modernă, care produce airbaguri pentru mașini. Lucrul care a fost interesant pentru mine este să aflu că ambele au legături cu Marea Britanie. UCMR vinde agregate unei firme din Marea Britanie, iar Autolive primește material de la o altă companie similară din Marea Britanie. Pentru mine, acest lucru înseamnă foarte mult. Știu că ieșim din Uniunea Europeană, dar asta nu înseamnă că ieșim din Europa”, a declarat Excelența Sa Paul Brummell.

La rândul său, primarul Reșiței, Ioan Popă, a afirmat că unul din avantajele pe care Reșița le oferă este acela că fluctuația forței de muncă în cadrul companiilor de aici este de sub 5%, în condițiile în care media națională este de 20 – 25%: ”Un lucru care este bine de reținut este acela că dacă vor exista solicitări de translocări de producție sau deschideri de noi filiale în Europa de Est, în speță în România, în Reșița, fluctuația de resurse umane este de 4,6% anual. Fluctuația forței de muncă reprezintă o problemă pentru angajator, deoarece face un efort enorm ca să îi califice, fiindcă marea parte nu este calificată și este calificată la locul de muncă”.

Comentarii

comentarii